Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORNIEUWS

Aksak Maboul in Kunstencentrum België - Win tickets!

We nemen je even mee naar 1983. Radiozender Studio Brussel gaat voor het eerst in de ether, Beat it van Michael Jackson staat op nummer één van de hitlijsten en Muddy Waters komt net te overlijden.

Ondertussen was er in Brussel een groep, genaamd Aksak Maboul (met bandleden van The Honeymoon Killers), een plaat aan het maken die we ‘avant-garde electropopmuziek’ durven te noemen. De plaat heette ‘Futur Album’ maar is nooit echt helemaal afgemaakt.

Nu, dertig jaar later, wordt de plaat uit de kast gehaald en stevig afgestoft. ‘Ex-futur album’ is geboren. Aksak Maboul speelt het album tijdens een aantal selectieve shows, samen met twee extra artiesten: Sebastiaan Van den Branden (Amatorski) op gitaar, bas en synths en Christophe Claeys (Amatorski, Balthazar) op drums en percussie. Je mag tijdens het optreden ook een aantal klassiekers van The Honeymoon Killers verwachten want de zangeres (Veronique Vincent) en de keyboardspeler (Marc Hollander) maken deel uit van van de originele opstelling van The Honeymoon Killers.

Aksak Maboul wordt tegenwoordig gedraaid tussen FKA twigs en Caribou, voor muziekfanaten van alle leeftijden dus. Het optreden is een aanrader voor wie gek is van futuristische muziek, op zoek is naar ‘the next big thing’ of geïnspireerd wil worden op muzikaal vlak.

Zaterdag staat Aksak Maboul in Kunstencentrum België. Wil jij er graag bij zijn? Mail dan je naam + IK WIL NAAR AKSAK naar redactie@stoorzender.be en wie weet win je een duoticket!

Meer info: www.kunstencentrumbelgie.com

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden

VERGELIJKBARE STOORPOSTS