Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORNIEUWS

PXL goes MNM!

Rock ’n roll Radio Higschool is back! Radiozender MNM geeft dit jaar opnieuw aan studenten van zes Vlaamse hogescholen de unieke kans om zelf onder professionele begeleiding radio te maken.

Hogeschool PXL zal vertegenwoordigd worden door Michiel Malchair en Leen Lambrichts. Op maandag 9 februari 2015 nemen ze plaats achter de microfoon en gaan ze van 22 uur tot middernacht 'Op zoek naar de grens' in Rock ’n Roll Radio Highschool. Wat die grens precies inhoudt en waar die ligt, dat mag de luisteraar maandag helemaal zelf ontdekken. Beide presentatoren worden in de MNM-studio ondersteund door redacteurs Pauljan Truyens, Saul Pauls Asensio en Valerie Wynants. Bovendien zal er ook nog een team van een tiental studenten verantwoordelijk zijn voor voorbereidende reportages, research, muzieksamenstelling en sociale media.

Meteen na de speurtocht ‘Op zoek naar de grens’ gaan radio-dj's Peter Van de Veire en Eva Daeleman bij MNM op zoek naar de #LangsteLiefde. Het sympathieke duo probeert met thema's zoals liefde en vriendschap als rode draad het record te breken van meer dan 85 uur samen radio maken. Naar aanleiding van deze recordpoging biedt MNM de studenten journalistiek van Hogeschool PXL de gelegenheid een hele week de programmaredactie te komen versterken en dit in de vorm van een twaalf studenten tellende ploeg die van dinsdagochtend 10 februari tot en met de finale op zaterdagavond 14 februari 2015 in wisselende posten zal meedraaien.

Geen deelname zonder uren van voorbereiding uiteraard! De voorbije weken werden de studenten klaargestoomd voor dit heuse avontuur door hun lectoren radiojournalistiek en werd er voldoende kennis vergaard door middel van workshops en masterclasses in de studio's van de Limburgse jongerenredactie Stoorzender onder het toeziend oog van Annelies Orye.  

Mark Coenen, opleidingshoofd Journalistiek, is alvast enthousiast: “De grens voor de samenwerking tussen MNM en Hogeschool PXL is nog lang niet bereikt, zo blijkt. Zélf radio maken op de leukste nationale zender is de beste leerschool. En wie de recordpoging van Peter Van de Veire en Eva Daeleman overleeft is klaar voor een grote carrière bij de radio. Let’s kick some ass!”

Wil je de activiteiten van de radiomakende PXL-studenten op de voet volgen? Neem dan zeker een kijkje op hun Facebook-pagina of volg alles op Twitter via de hashtags #RRRadio, #langsteliefde, #pxlgoesmnm.

Luister live om 22 uur: www.mnm.be
Tekst: Jessie Cloostermans

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden

VERGELIJKBARE STOORPOSTS