Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Humo’s Rock Rally blijft kweekvijver voor jong talent

Vorige week zijn de preselecties van de populaire muziekwedstrijd Humo’s Rock Rally opnieuw gestart. De wedstrijd bestaat al meer dan 35 jaar en door de jaren heen hebben er heel wat bands hun doorbraak gekend. The Van Jets, Goose en Noordkaap zijn slechts een paar winnaars uit het verleden. Wij gingen een kijkje nemen op de preselectie in Mechelen om te zien of het niveau opnieuw zo hoog lag.

De voorronde in Mechelen vond plaats in een prachtig decor: een oude kerk doet daar nu dienst als deel van het Cultureel Centrum. Die setting zorgde voor een speciale sfeer, al was het voor de muzikanten het vaak niet makkelijk door de galm die zo een hoog gebouw met zich meebrengt. Het contrast tussen de alternatieve muziek en de klassieke achtergrond, kon niet groter zijn.

De genres gingen van psychedelisch tot pop. Een voorwaarde om te mogen deelnemen is dat de groepen nog niet doorgebroken zijn, al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Zo won kandidaat Joey eerder al De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen op Vier.

Favoriet
De grootste favoriet voor deze preselectie was Atlas. Op de website van Humo’s Rock Rally hebben zij 483 likes, terwijl de tweede, Melting Time, er slechts 183 heeft. Ondanks het chaotische begin en de zenuwen van zanger Jeroen Vrancken speelden zij toch drie sterke nummers. Het wordt afwachten of ze hun favorietenrol kunnen waarmaken en de jury hen meeneemt naar de halve finale. De selectie voor de halve finale wordt pas gemaakt als alle voorronden afgerond zijn.

Zenuwen
Een andere band die zeker indruk maakte, was afsluiter Anna Rune. Zij kon pas om half 1 van start gaan en had dus veel tijd om zenuwachtig te worden. Dat vertelde ze ook in haar bindteksten maar tijdens de nummers was daar weinig van te merken. Haar catchy tracks waren een goed slot voor deze preselectie en vooral Chantage blijft in het hoofd hangen.

Het is dus afwachten welke groepen er door zullen gaan naar de halve finale in Trix in Antwerpen. Wie graag nieuwe bands wil ontdekken, kan altijd naar een preselectie van Humo’s Rock Rally in de buurt. In deze wedstrijd komen namelijk nog altijd de beste jonge bands van Vlaanderen samen. Bekijk ze nu, voor ze wereldberoemd worden! Check alle info hier.

Tekst en foto: Jonas Dockx

geschreven door Stoorzender | 5 jaren geleden | #rockrally

VERGELIJKBARE STOORPOSTS