Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Boekreview: The Girl With No Past

Een eenvoudig geval van stalking dat je nekharen overeind doet staan. Een minimalitische thriller, ideaal voor een quick read.

Leah Mills leidt een eenvoudig leven: een baan waarvan de gedachte eraan genoeg is om de gemiddelde mens te doen geeuwen, een klein appartement met het minimum aan meubels en karakter en vooral geen sociaal leven. Dit is niet per toeval. Leah is bang dat haar geschiedenis haar zal inhalen als ze te veel opvalt. Bovendien vindt ze dat ze het verdient om gestraft te worden.

The Girl With No Past begint met een auto-ongeluk, waarmee gehint wordt naar de gebeurtenissen in Leah's verleden. De lezer wordt hiermee echter een beetje op het verkeerde been gezet. Auteur Kathryn Croft plaagt hiermee de lezer om er dan prompt niet meer op terug te komen tot honderden pagina's verderop.

Het boek is opgebouwd in een afwisseling van hoofdstukken die zich in het verleden - Leah's kindertijd - en het heden afspelen. Leah ontvangt dreigbrieven in het heden, terwijl de flashbacks tergend traag uit de doeken doen waaraan dit sympathieke, eenvoudige personage deze bedreiging te danken heeft. We weten maar weinig over Leah, maar de lezer wil automatisch voor haar supporteren. Het is moeilijk in te denken dat er zich in haar verleden zoiets gruwelijks heeft afgespeeld dat ze het verdient om in de rand van de samenleving te moeten overleven.

The Girl With No Past komt zodanig goed tot ontplooiing dat de lezer het gehele boek lang met een groeiend gevoel van ongemak zit. Dat gezegd zijnde is het verhaal redelijk simpel en eenzijdig. Alles gebeurt vanuit Leah's perspectief en er zijn weinig andere personages. Haar interacties met anderen zijn kort en schaars, maar welgeplaatst. The Girl With No Past is een erg minimalistische thriller.

The Girl Without No Past is ideaal voor de lezer die behoefte heeft aan een snelle, eenvoudige maar pakkende thriller.


Redactie: Laura Colémont
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Boeken

VERGELIJKBARE STOORPOSTS