Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Boekreview: Fat Chance

Puur Brits sarcasme gegoten in de papieren vorm van een slechte reality tv-show. Fat Chance is niet veel meer dan dat.

Greg en Zoe ontmoeten elkaar in de middelbare school. Ze zijn knap, populair en zijn zich daar volledig van bewust. Ze vallen voor elkaar en hebben een modelrelatie, tot ze enkele decennia later op de weegschaal kruipen en merken dat ze erg zwaarlijvig zijn. Zoe werkt voor een radiostation dat vijftigduizend pond uitreikt aan een van de zes koppels dat het meeste gewicht verliest. Zo begint voor Greg en Zoe het gevecht met hun eigen lichaam, diëten, fitnesstoestellen en agressieve fans.

Voor wie nood heeft aan wat luchtig leesvoer - na enkele lugubere thrillers, bijvoorbeeld - is Fat Chance ideaal. Met een weinig diepgaand verhaal en de nodige portie Britse humor vormt dit boek de ideale gelegenheid om het verstand op nul te zetten.

Het boek is geschreven in dagboekvorm. Greg en Zoe pennen om de beurt hun ervaringen met de Fat Chance-wedstrijd neer. Ze geven hierin een blik op hun verleden, hun relatie, en hilarische taferelen die zich afspelen in het leven van de meer corpulente mens.

Schrijver Nick Spalding heeft een beter dan gemiddeld gevoel voor humor en dat is maar goed ook, want het hele boek steunt op het komedie-aspect. Bijtend sarcasme en hilarische woordspelingen zorgen ervoor dat de lezer geamuseerd het boek uitleest. Het is licht, luchtig, grappig, niet te lang en niet te kort. Een goed recept voor tijdverdrijf in de namiddag.

Fat Chance is het ultieme feelgood verhaal. Na de laatste regel is het niet moeilijk om zich een cheesy aftitelingsnummer voor te stellen terwijl de credits voorbijrollen.

Redactie: Laura Colémont
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Laura | 3 jaren geleden | #Boeken

VERGELIJKBARE STOORPOSTS