Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Play Festival 2015: Preview

Het einde van de festivalzomer betekent de start van de muzikale herfst, het seizoen dat ons traditioneel terug naar de warmte en de intimiteit van de duistere concertzalen leidt. Om dit jaargetijde feestelijk te verwelkomen, organiseert Muziekodroom op zaterdag 3 oktober 2015 het indoorfestival Play Festival, waar aanstormende en doorwinterde acts nieuw materiaal komen uittesten of hun kersverse plaat komen presenteren. Bezoekers krijgen meteen ook een interessante vooruitblik op het komende clubseizoen. Vier podia gevuld met ruwe bolsters, rijpe kastanjes en uit de grond schietende paddenstoelen. Dat vraagt om een goed uitgestippelde wandeling door het dicht beboste Europese muzieklandschap. Dit zijn alvast de vijf aanraders van Stoorzender!

‘s Zaterdags zwaaien voornamelijk bands de plak, maar op vrijdag 2 oktober 2015 kan je alvast de beentjes loszwieren tijdens de Play Party. Feesten kan bij drie clubpodia met dj-sets van onder andere Mensch, Erger Je Niet, The Whatevers, Mister Critical, The Hickey Underworld en Meteor Musik. Enne, het kost slechts vijf euro als je voor middernacht een ticket koopt.  

Maar terug naar de bands! The Deaf, met zo’n bandnaam bereid je je maar beter voor op een leger decibels en wapen je je best met stevige oordoppen. De band werd opgericht door Spike van Zoest, ook bekend als de gitarist van het Nederlandse Di-rect, en brengt een mengelmoes van punkrock en sixties beats. Hun tweede plaat Rides In, Rolls Out kon op heel wat persaandacht en airplay rekenen, waardoor deze muzikale madness het dit jaar zelfs tot op Pinkpop schopte. Ideaal om het festival mee te openen omstreeks kwart na zes!

Bij Esther & Fatou zal het volume dan weer ietsje lager liggen. Twee meisjes uit Leuven die met hun dromerige folkpop à la The Staves de jury van Rockvonk een traantje deed wegpinken in 2013. Een positieve traan weliswaar, want ze werden bekroond en beloond met een bronzen plak en de publieksprijs. Plof je neer voor de Fuzz Stage, wikkel jezelf in een zacht dekentje en vergeet vooral niet te genieten van de prachtige samenzang. 

Met Whiz kruipen twee Limbomania-anciens terug op het podium want whizgedat Siegfried Smeets en Thibault Vaninbroukx in een ver verleden, respectievelijk als frontman van Roadburg en The Galacticos, de Limburgse velden onveilig maakten. In Whiz bundelen ze opnieuw de krachten met gezapige, alternatieve mid-temporock en een ep getiteld Sound Of Whack tot gevolg. Benieuwd hoe deze Hasseltse heren anno 2015 klinken, ga dan zeker eens piepen bij het Mini-Fuzz stage!    

Als je rond middernacht eventjes dreigt in te dommelen, schuifel dan snel richting Scar Stage voor John Coffey. Het was geen sjat koffie, maar een volle festivalpint die zanger David Achter de Molen wist op te vangen tijdens het crowdwalken op Pinkpop. De Youtube-video maakte de band in één klap legendarisch. Al valt de muziek van dit Utrechtse kwintet ook zeker te pruimen. Loeiharde rock met een flinke scheut cafeïne. Alvast onze welgemeende excuses voor de slapeloze nacht die je tegemoet zal gaan!

Billie zal tot slot haar Blankenbergse beats op je loslaten. Ze schreef ooit de lyrics voor Netsky’s We Can Only Live Today (Puppy), verleende haar stem aan datzelfde nummer en bezorgde zichzelf hiermee een ticket voor de wereldtournee van de succesvolle Belgische dj. Solo gaat het Billie zeker ook voor de wind, want haar eerste single Give Me The Knife, die ze samen met Bert Libeert van Goose componeerde, werd intussen al grijs gedraaid op de radio. Messcherpe pop die bij momenten een tikkeltje alternatief aanvoelt. PLAYers, zorg maar dat jullie zin hebben om te dansen!

Naast deze vijf kleppers staan er ook nog zeventien andere acts op jullie wachten. Beluister ze via onze Spotify-playlist!

Tickets en infohttp://www.muziekodroom.be/concert/play-festival-1

Tekst: Jessie Cloostermans & Goele Aerts
Eindredactie:  Wout Donckers

geschreven door Jessie | 3 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS