Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Urban Hymns: Preview

Wie denkt dat de festivalzomer definitief voorbij is, heeft het volledig mis. Op 25 en 26 september 2015 slaat Urban Hymns opnieuw zijn tenten op voor een heerlijke, muzikale tweedaagse. Al vraagt dit wel om enige nuance. Het festival verhuist dit jaar namelijk terug naar een duistere, sfeervolle zaal. “Terug naar de essentie”, aldus de organisatie. Met alle spotlights op de muziek gericht mag je dan ook zeker heel wat vuurwerk verwachten. Stoorzender overloopt voor jou even de line-up!   

Op vrijdag zal je bedolven worden onder de beats en bassen. Met DJ The Bobmeister, The Whatevers, Michael Midnight en, jawel, Pat Krimson is een aaneenschakeling van dikke schijven zeker gegarandeerd. Gooi die armen alvast wat los en stretch de beentjes, want de kans op spierpijn is behoorlijk groot!      

‘s Zaterdags nemen de bands het roer over. Altered Foxes zijn vijf jonge vossen die met vrolijke indiepop uit de Breese bossen komen sluipen. Sluw van Urban Hymns, om dit frisse kwintet als opener te programmeren, want het zal je ongetwijfeld dichter naar het podium lokken. 
Rusty Roots zijn vier toffe peren uit Peer die rauwe, bluesy garagerock à la Triggerfinger uit hun instrumenten doen knallen. Roestig? Zeg maar liever een goed geoliede machine met een live-reputatie om U tegen te zeggen.
Na vijf jaar radiostilte maakt Team William met hun verse langspeler Drama een glorieuze terugkeer naar de Vlaamse festivalpodia. De sound is nagenoeg hetzelfde gebleven: een overvloed aan synthesizers, hier en daar enkele echo’s van The Wombats en de immer absurde teksten. “I haven’t been alive since 1995” zingt Floris De Decker. Hopelijk komt daar tegen etenstijd toch wat verandering in.
Douglas Firs heeft er eveneens een dolle rit langs de festivals op zitten. In augustus speelde de band rond Gertjan Van Hellemont nog een klasse show op Pukkelpop. Op Urban Hymns zal hij met zijn nieuwste single Summer’s Leaving de zomer op gepaste wijze uitzwaaien.
De eer om het festival af te sluiten is tot slot weggelegd voor Intergalactic Lovers. Klassiekers zoals Delay en Shewolf behoren inmiddels al tot het Belgisch culturele erfgoed, maar met het in 2014 verschenen Little Heavy Burdens lijkt het Aalsters kwartet die verzameling nog verder aan te dikken. Dromerige indiepop die zelfs Zijne Majesteit Koning Filip en zijn wederhelft wist te overtuigen in de Ancienne Belgique. Benieuwd of Lara Chedraoui en co al tot hofleveranciers benoemd zijn. In Bree spelen Intergalactic Lovers trouwens hun enige show op Limburgse bodem, dus sowieso een must-see!

Op het einde van de avond nog drankbonnetjes over? Ideaal, want Sam De Bruyn zal de afterparty in goede banen leiden. Goed dat dansen en pintjes drinken een uitstekende combinatie vormen!

Wil je je alvast voorbereiden op Urban Hymns? Check dan onze playlist!

En er is nog meer goed nieuws! Via Stoorzender maak je nu kans op tickets. Los onderstaande wedstrijdvraag op en stuur je antwoord naar redactie@stoorzender.be.  

In mei 2015 trad Intergalactic Lovers op voor ons vorstenpaar in de Brusselse Ancienne Belgique. Ze speelden daar echter niet alleen. Welke band stond er nog op de affiche?

1) The Van Jets
2) Girls in Hawaii
3) Clouseau
4) Arsenal

Tickets en infowww.urbanhymns.be

Redactie: Jessie Cloostermans
Eindredactie: Goele Aerts

geschreven door Jessie | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS