Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Layers of Fear: horror op zijn best!

Niets past beter bij een horrorspel dan een kunstwerk. Oké, misschien is dat niet het eerste wat je te binnen schiet als je aan een horror game denkt. Schilderijen lijken maar een leuk extraatje om sfeer aan een game te geven. Toch bewijst Layers of Fear dat ook kunst centraal kan staan in een horrorspel. Angstaanjagende ruimtes, veel jumpscares en een unieke invalshoek, dit is horror op zijn best!

Layers of Fear is een single-player horror game die je kan vergelijken met het iconische horrorspel Amnesia: The Dark Descent. Je speelt in deze game een geesteszieke kunstenaar die zijn talent voor schilderen verloren heeft. Dwalend doorheen zijn woning word je geconfronteerd met zijn verleden en zijn demonen. Tijdens die dooltocht moet je puzzels oplossen, maar vooral proberen te overleven in deze bizarre en gruwelijke hersenspinsel van een gestoorde kunstenaar.

 

 

Layers of Fear heeft een perfecte horrorsfeer met een juiste balans tussen jumpscares en sfeerschepping. De omgeving geeft je kippenvel. Donkere gangen, vreemde kunstwerken en mysterieuze geluiden zorgen voor een angstaanjagende sfeer. En als dat voor jou nog niet huiveringwekkend genoeg is, dan laten kleine babypoppetjes die je achtervolgen je knieën wel knikken. Terwijl je dit griezelig huis verkent, laat Layers of Fear honderden jumpscares op je los. Zo breekt plots een spiegel of slaat een deur met een harde smak voor je dicht. Ook visueel werd het spel perfect afgewerkt. De graphics in Layers of Fear zijn fenomenaal. De kleurencontrasten en het oog voor detail geven deze game net dat extraatje dat je wow doet zeggen.

Layers of Fear lijkt precies op Amnesia: The Dark Descent. Het verhaal wordt net zoals in Amnesia beetje bij beetje verteld. Daarnaast is het soort horror exact hetzelfde. Layers of Fear heeft dezelfde survival- en puzzelelementen in haar game verwerkt. Ook de horrorsfeer lijkt als twee druppels water op die van Amnesia. Voorwerpen die je achtervolgen, een griezelige omgeving, plotse jumpscares …: de manier waarop Layers of Fear zijn horrorsfeer schept, is net hetzelfde.

 

 

Layers of Fear heeft een perfecte horrorsfeer en een vlotte gameplay, maar soms loopt het fout. Zo bewaarde mijn spel niet automatisch waardoor ik alles opnieuw moest spelen. Ook is het verschil niet altijd duidelijk tussen een cutscene of wanneer je doodgaat in het spel. Daardoor vraag je je vaak af: 'Moest dit nu echt gebeuren of heb ik iets fout gedaan?' Een ander minpuntje is dat het spel nog niet volledig af is. Layers of Fear is momenteel in early acces beschikbaar in de Steam Store. Dat betekent dat het spel nog niet af is, maar dat je het wel al kan kopen. De makers willen binnen 3 maanden een volledige versie in de online winkel plaatsen.

Layers of Fear is een prachtig en angstaanjagend horrorspel met geweldige jumpscares en een perfecte sfeerschepping. Het verhaal is boeiend en de bijzondere invalshoek zorgt voor een unieke game. Layers of Fear is een echte aanrader voor elke horrorliefhebber.

Redactie: Matthias Vanherle
Eindredactie: Ellen Demandt

geschreven door Matthias | 3 jaren geleden | #Game

VERGELIJKBARE STOORPOSTS