Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

RAMPscenario VIII

Ben jij een stoere skater? En wil je je coole kickflip of onwijs gave ollie wel eens aan een groter publiek laten zien? Dan grind je op zaterdag 5 september 2015 best eens richting het skatepark van Hechtel-Eksel voor RAMPscenario VIII! 

Het collectief I see clouds organiseert dit jaar al voor de achtste keer RAMPscenario, een skatewedstrijd voor iedereen, jong of oud, getraind of niet, met of zonder kniebeschermers, die graag zijn of haar tricks wil tonen. De contest start om 14 uur en deelnemers zullen onderverdeeld worden in verschillende categorieën. Na afloop kan er nog tot in de late uurtjes verder geskatet worden. Wil je meedoen? Schrijf je in via de website en voor je het goed en wel beseft, rol jij naar huis met extreem toffe prijzen!  

Ben jij verre van een stoere skater? Dan is dat zeker ook geen ramp. Er valt immers ook heel wat interessante muziek te ontdekken in de bossen van Hechtel-Eksel. Een vlugge blik op de line-up van het festival vertelt ons dat I see clouds graag gewaagd en alternatief uit de hoek komt. Onze drie aanraders op een rijtje gezet: FCKabul is een knotsgekke, compleet gestoorde drieling uit Genk die vunzige teksten op een dansbare beat vlamt. Met liedjes over party snacks en zatpissen niet meteen diepzinnig, vuilgebekt poëtisch zeker wel. We hebben zo'n duister voorgevoel dat het dak eraf zal vliegen. RAMPscenario, wasge bezig?
Opglabbeek mag misschien een rustige gemeente zijn, toch durft Strains ze op haar grondvesten doen daveren. Gingen ondertussen al op tournee door Europa en brengen progressieve metalcore die brutaal, vlijmscherp en loeihard is. Moshpits gegarandeerd, dus de brave dutskes onder ons scharen zich voor de zekerheid best achter de struiken.
De laatste in rij is Universe. Elektronische muziek, ontstaan in de kamer van Jan Berckmans, die je doet dansen maar tegelijkertijd je ook in een diepe slaap kan sussen. Stak al het kanaal over naar Groot-Brittannië en trekt weldra ten strijde in de voorrondes van Limbomania 2015. Ga ‘m zien, nu hij de wereld nog niet veroverd heeft.
De bands die de affiche vervolledigen zijn Polaroid Fiction, Piquet, Tin Fingers, Kingstux, Stef, True Champions Ride On Speed, Frank Shinobi, Customized, Heisa, Tofke, Le Gamin en Troopers. De afterparty is in handen van VARIA. 

Verder houdt I see clouds ook rekening met de vermoeide beentjes. Het Smaaksalon is dan ook de place to be om te chillen of talrijke culinaire hoogstandjes te verorberen, zoals een stevige shot cafeïne in de vorm van een espresso in het aangename gezelschap van een heerlijk stuk taart. ‘s Avonds schuiven ze dan weer alles aan de kant voor een exclusieve tasting hub. Wat dit precies inhoudt, laten we aan jouw smaakpapillen over. 

Zij die even willen ontsnappen aan de skatewedstrijd of het festival, kunnen kunstwerken gaan bewonderen in de expositieruimte. Op het einde van de dag zullen alle tentoongestelde objecten geveild worden. Wil je iets op de kop tikken? Neem dan zeker je zondagcenten mee en steun op die manier de vele jonge, artistieke talenten.  

Op RAMPscenario VIII tref je het beste van verschillende werelden voor nul euro. Can life be any better? Volgens ons niet! 

Meer inforampscenario.wordpress.com

Redactie: Jessie Cloostermans
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Jessie | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS