Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Yandere Simulator: enkel voor gestoorde geesten

In Yandere Simulator ben je tienermeisje dat hopeloos verliefd is op Senpai. Dat die liefde niet wederzijds is, houdt je in deze game zeker en vast niet tegen om een echte engerd te zijn. Jouw missie is heel simpel: Van Senpai koste wat het kost jouw lief maken en alle potentiële rivalen koelbloedig doden. Want als jij Senpai niet kan hebben, dan kan niemand hem hebben. Van Senpai's liefjes over een balkon gooien tot ze rechtstreeks met een mes in de nek steken. Alles is in deze game mogelijk. En heb ik al gezegd dat we mensen kunnen kidnappen? Voor wie het nog niet duidelijk is: Yandere Simulator is een spel voor gestoorde geesten!

Yandere Simulator is een gratis single-player game waarin je een tienermeisje speelt. Je moordt in dit spel alle meisjes uit die jouw Senpai willen verleiden. Alles aan deze game is knettergek en daarom net zo leuk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen welk ondergoed je aandoet. Alsof dat nog niet creepy genoeg is, kan je ook foto's maken van het ondergoed van andere meisjes. Die foto's kan je verpatsen aan een mysterieuze man in ruil krijg je informatie over andere meisjes die Senpai proberen te verleiden. Die informatie gebruik je dan weer om je rivalen in de val te lokken en koelbloedig te doden. Hoe je dat precies doet dat beslis je helemaal zelf. Yandere Simulator brengt de creatieve seriemoordenaar in je naar boven. Laat je je slachtoffer zichzelf elektrocuteren of kies je voor de directe aanpak en steek je haar zelf neer met een mes. Of neem je misschien toch beter dat samoeraizwaard? De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar als je geen risico wil nemen, dan kidnap je Senpai toch maar beter zelf.

 


 

Al dat bloedvergieten is natuurlijk niet zonder risico. Je bevindt je op school en Senpai, leerkrachten of andere leerlingen mogen je niet betrappen. Als dat wel gebeurt, is het meteen game over. Je moet ook het lichaam meteen ergens dumpen en het bloed opdweilen. Tenslotte mag je ook niet vergeten je kleren te verwisselen. Er is duidelijk meer dan een snuifje realisme aan deze game toegevoegd.

 

Het zal je misschien verbazen, maar Yandere Simulator is meer dan een grote moordpartij. Zo moet je bijvoorbeeld lessen bijwonen waardoor je vaardigheden kan ontwikkelen. Met die vaardigheden kan je nieuwe technieken aanleren. Je kan dan bijvoorbeeld liefdesbriefjes schrijven zodat je je rivaal in een valkstrik kan lokken. Of je leert efficiënter moorden waardoor er minder bloed op de crime scene is. Naast een level up-systeem zijn er ook deadlines. Als je voor een bepaalde dag een rivale niet doodt, verlies je het spel.Yandere Simulator heeft zijn succes aan YouTube te danken. Populaire YouTubers zoals Markiplier en Pewdiepie maakten rond dit spel een let’s play waarmee ze Yandere Simulator in een paar maanden tijd wereldberoemd maakten. Deze simulator is nog volop in ontwikkeling. Slechts 10% van deze game werd door de ontwikkelaar al afgewerkt. En als deze 10% al zo gestoord is, dan kunnen we niet wachten tot de andere 90% aan de game wordt toegevoegd!

Doordat Yandere Simulator nog volop in ontwikkeling is, kan je moeilijk minpunten opnoemen. Er zijn bijvoorbeeld veel bugs, maar die leveren meestal hilarische momenten op. De artificial intelligence, de computer die tegen je speelt, gedraagt zich soms ook raar en onlogisch. Toch zien we dat allemaal door de vingers omdat het spel nog verre van af is.

Yandere Simulator is een knettergek spel voor gestoorde geesten. Deze game heeft een creepy kantje, maar is vooral leuk. Ondanks bugs en de rare kronkels van de artificial intelligence is Yandere Simulator het perfecte spel om je eens op uit te leven. Deze game moet je zeker en vast eens uitproberen.

Tekst: Matthias Vanherle
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Matthias | 3 jaren geleden | #Game

VERGELIJKBARE STOORPOSTS