Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Mission Impossible: Rogue Nation

Waarom op vakantie gaan als je voor slechts enkele eurootjes naar Mission Impossible: Rogue Nation kan gaan kijken? Casablanca, Londen, Parijs, Wenen ... Wanneer heeft u nog eens vier citytrips op twee uur kunnen doen?

Tom Cruise kruipt voor alweer de vijfde keer in de huid van Ethan Hawke, geheim agent bij het IMF. Nee, niet het IMF dat Griekenland al een aantal jaar financieel rechthoudt, maar Impossible Mission Force. Na een hoorzitting in het parlement wordt het IMF ontbonden en Ethan Hawke wordt gebrandmerkt als enemy of the state.

Geholpen door zijn vaste hulpjes, gespeeld door Simon Pegg en Ving Rhames, gaat Hawke dan maar zelf achter de slechteriken aan. Dit keer is dat Het Syndicaat, een verzameling van ex-geheim agenten die de wereldvrede in het gedrang brengen. Ook Jeremy Renner en Alec Baldwin krijgen een gastrolletje in deze prent van Christopher McQuarrie, schrijver van het briljante The Usual Suspects. McQuarrie en Cruise zijn overigens geen onbekenden. Eerder werkten ze al samen in Jack Reacher, Valkyrie en Edge of Tomorrow.

De Mission Impossible-franchise staat sinds jaar en dag garant voor duizelingwekkende stunts en waanzinnige achtervolgingsscènes. Rogue Nation breekt allerminst met die traditie. Er valt meer blikschade te bespeuren dan wanneer je een bronstige neushoorn zou loslaten in een porseleinfabriek. Voor een 53-jarige knaap blijkt Tom Cruise fysiek nog altijd in staat om het zware werk te verrichten.

Hier en daar wordt een loopje genomen met de fysicawetten, maar dat is nu eenmaal de gewoonte in actiefilms. Niks saaier dan hyperrealistische actiescènes, nietwaar? De sidekicks van Cruise doen hier en daar een verdienstelijke poging om wat humor in te brengen. Broodnodig in een filmgenre dat zichzelf soms iets te serieus neemt. Vooral Simon Pegg doet zijn uiterste best in zijn hoedanigheid als onhandig, Brits hulpje.

Een Oscar zal hij niet winnen, maar Mission Impossible: Rogue Nation is een uiterst entertainende film. Het is een standaard actiefilm, maar wel eentje van de hoogste kwaliteit. De acteerprestaties staan op punt en het camerawerk ziet er beeldig uit. Op naar de volgende!

Tekst: Wout Donckers
Eindredactie: Liesbeth Beullens

geschreven door Wout | 3 jaren geleden | #Film

VERGELIJKBARE STOORPOSTS