Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Ant-Man

Ant-Man is alweer de volgende verfilming uit de Marvel-stal, die inmiddels vaker films uitbrengen dan ik van ondergoed wissel. Wellicht wil dat meer zeggen over mijn persoonlijke hygiëne, maar toch. Ant-Man is exact wat de naam doet vermoeden. Een superheld ter grootte van een mier die de wereld moet redden.

Enig scepticisme was vooraf op zijn plaats. Batman, Spiderman en Iron Man zijn gevestigde superhelden, maar veel mensen zullen hun wenkbrauwen gefronst hebben bij de aankondiging van Ant-Man. Marvel weet echter als geen ander om te gaan met al dat gefrons. Een aantal maanden geleden zaten we nog collectief naar een pratende wasbeer en boom te kijken in Guardians of the Galaxy. Ook de casting van Paul Rudd werd met gemengde gevoelens onthaald. Rudd is vooral gekend als flauwe grapjas in tal van matige komedies.

Paul Rudd doet echter exact wat van hem verwacht wordt, namelijk grappige oneliners uitspuwen. Humor is het sterkste aspect van de film. Marvel besefte wellicht dat al te veel serieus gedoe niet had gewerkt wanneer je een film maakt over een mierenman. Ook een pluim voor het camerawerk, dat bij wijlen een zeer goed beeld geeft van hoe de wereld eruitziet wanneer je slechts enkele millimeters groot bent. Het verhaal is aan de magere kant. Je kunt na vijf minuten perfect voorspellen hoe het verhaal zich zal ontplooien.

Ant-Man symboliseert de immense populariteit van Marvel. Kent u nog een filmmaatschappij die met gerust gemoed een film over een mierensuperheld kan maken? Ik dacht het niet. Marvel moet echter een beetje beginnen oppassen. De kwaliteit van hun films is aan het afbrokkelen. De laatste Iron Man was ronduit verschrikkelijk, terwijl Avengers: Age of Ultron ook maar aan de matige kant was. Ant-Man daarentegen is zeker niet slecht, maar kan eerder bestempeld worden als een leutig experimentje, de categorie waarin ook Guardians of the Galaxy vertoeft.

Ant-Man was een leuk tussendoortje, maar ook niet meer dan dat. De film heeft niet de allure van de andere Marvelfilms en Paul Rudd lijkt een sukkeltje ten opzichte van pakweg Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth. We blijven ze echter graag zien komen, de films van Marvel!

Tekst: Wout Donckers
Eindredactie: Liesbeth Beullens

geschreven door Wout | 3 jaren geleden | #Film

VERGELIJKBARE STOORPOSTS