Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Afterpartees veroveren stukje bij beetje België

Zaterdagmiddag gaf het vijftal van de Afterpartees het beste van zichzelf op en naast het hoofdpodium van Rock Herk. Wij waren erbij en konden Niek en Sjors na hun optreden strikken voor een kort interview. Herk-de-Stad heeft in ieder geval al een speciaal plekje in hun hart, al is het maar omdat het gras van het festivalveld er zo mooi en zo groen uitziet.

Jullie debuutalbum Glitter Lizard is pas uit in België, vandaag een festival in ons land. Zijn jullie helemaal klaar om ons Belgenlandje te veroveren?
Sjors: "Stukje bij beetje uiteindelijk."
Niek: "Wij wel, maar je hebt ook altijd de andere kant nodig. De Belgen zijn altijd een beetje argwanend tegenover de Nederlanders. Da's echt waar hoor! Sjors heeft drie jaar in Antwerpen gewoond en na drie jaar had hij nog geen vriendin!"

Iets waar langs beide kanten aan gewerkt moet worden?
Niek: "Wij zijn de enige twee landen in de wereld die deze taal spreken en die friet snappen. Geen enkel ander land snapt hoe je frieten moet eten. Dus we zouden elkaar wel iets beter moeten begrijpen."
Sjors: "Terug naar het onderwerp? We hebben nog niet veel shows gedaan in België. Een keer in Gent en dan de Paulusfeesten in Oostende. Dat was echt wel tof!"

Jullie hebben zelfs al in Italië gespeeld! Hoe zijn jullie daar terecht gekomen?
Sjors: "Dat was eigenlijk via een festival aan het strand en dat wordt georganiseerd door een Nederlands boekingskantoor. Zo zijn we in Italië terechtgekomen en ook in Milaan op de wereldexpo. We mochten op het paviljoen van Nederland spelen."

 

'Nu Of Nooit', 'De Cultuurprijs van Horst aan de Maas' en nog enkele andere dingen staan bij jullie onderscheidingen op de Facebook-pagina.
Sjors: "De Cultuurprijs van Horst aan de Maas die krijg je gewoon."
Niek: "Die wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die voor Horst cultuur op de kaart heeft gezet. Het jaar ervoor was het een kroeg en het jaar erna waren wij het. En bij Nu Of Nooit waren we vierde."

Is meedoen aan muziekwedstrijden een goed begin voor opkomende bands?
Sjors: "Neen, niet per se. Het enige goede aan wedstrijden is dat je studiotijd of geld krijgt."
Niek: "Als je Nu Of Nooit wint mag je wel op Pinkpop spelen. Maar da's eigenlijk een deceptie (een teleurstelling, red.), dan sta je ineens op een groot podium en daarna val je in een zwart gat."
Sjors: "Ja, al die bands gaan meteen uit elkaar daarna. Omdat het gewoon te zwaar is."
Niek: "Je kan beter meedoen en tweede of vierde worden. Dat is veel gezonder voor de band!"
Sjors: "Bij wedstrijden speel je jezelf wel in de kijker bij bookers. Je kan optredens versieren op die manier. Maar we hebben het zelf niet veel gedaan eigenlijk."
Niek: "Normaal zouden bands ook elkaar moeten steunen maar iedereen haat elkaar echt."

Is er iets waar jullie deze festivalzomer naar uit kijken?
Niek: "We spelen deze zomer op Zwarte Cross. Da's echt super vet! Een boerenfestival met een motorcross-wedstrijd."
Sjors: "Er is ook een podium met een schans. Het is een grote hoop decadente boeren. Eigenlijk heel plat maar daardoor is het net zo leuk."
Niek: "Vanaf de middag is iedereen er dronken. Dat wordt echt super gezellig. En we spelen op Lowlands, de 'Pukkelpop van Nederland'. En in de Ardennen spelen we ook nog. Dat gaat tof zijn, dan kunnen we tussendoor gaan vissen."

Waar zouden jullie de komende jaren nog terecht willen komen? Op welke festivals willen jullie zeker nog spelen?
Sjors: "We gingen vroeger altijd naar Pukkelpop dus het zou wel gaaf zijn om daar eens te spelen."
Niek: "Pukkelpop is voor ons dichterbij dan Lowlands. Ik ben er al zo'n zeven keer geweest en nu ga ik gewoon niet meer omdat ik in een band zit en we geen tijd hebben. Maar dat was altijd wel tof. Eens optreden ’s nachts in de Watblief?!-tent, dat zien we wel zitten. Onze vrienden van Cairo Liberation Front spelen wel dit jaar in de Dance Hall."

 

Tekst: Sandy Demandt
Foto's: Lies Vanbets en Diny Thomas
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Sandy | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS