Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

The Subs zetten Main Stage van Rock Herk in lichterlaaie

The Subs zetten vrijdagavond de Main Stage van Rock Herk in lichterlaaie. Figuurlijk weliswaar, al stond er toch maar een brandweerwagen klaar om te blussen waar nodig. Onze festivalreporter kreeg voor hun optreden de kans om een paar vragen te stellen.

Hebben jullie er goesting in vanavond, mannen?

The Subs: "Natuurlijk wel! We zouden eens "nee" moeten durven zeggen (lacht). Jeroen is een beetje ziek, maar hij slaat er zich wel door. Lang leve Dafalgan!"

Mensen die jullie nog nooit live hebben gezien, wat mogen zij verwachten van een optreden van The Subs?

The Subs: "Een combinatie van energie en emo-momentjes afgewisseld met snoeiharde beats. Uiteraard ook ontblote torso's en backflips. Voor het optreden dobbelen we voor wie de backflip moet doen. Gelukkig zit het nummer waar we dat doen aan het einde van onze set. Het gaat namelijk al eens mis... " (red.: uiteraard zijn we naar het optreden gaan kijken, maar ondanks de vele fantastische dansmoves, zat er helaas geen backflip in.)

Hebben jullie iets speciaals in petto vanavond voor het publiek hier op Rock Herk?

The Subs: "Jazeker! We hebben vanavond een extra gitarist meegenomen. Wim Reygaert van Drums Are For Parades, een vree coole heavy metalband. Hij zal een nummer meespelen. Voor de rest zal het de gebruikelijke waanzin zijn!"

Volgend jaar bestaan The Subs tien jaar. Grote plannen?

The Subs: "Shit, bestaan wij al tien jaar volgend jaar? Aangezien we het niet eens doorhadden, hebben we nog niets gepland. Jij bent de eerste journalist die ons daaraan herinnert, bedankt daarvoor! Uiteraard zullen we iets speciaals doen. We bedenken nog wel iets!"

Stromen jullie na die 10 jaar nog over van inspiratie of merken jullie dat de creativiteit stilaan aan het verminderen is?

The Subs: "Steeds gemakkelijker eigenlijk. Dankzij Martijn, die een jaar geleden The Subs kwam vervoegen, waait er weer een nieuwe wind doorheen de band. De creativiteit zit echt wel goed. In de studio voelt het zeer fris aan."

Jeroen, jij hebt een aantal jaren in Londen gewoond. Londen heeft zowat de meest invloedrijke scene op vlak van elektronische muziek. Heeft dat geholpen bij het bedenken van nieuw materiaal?

The Subs: "Persoonlijk vind ik dat Waregem de meest invloedrijke scene heeft, maar dat terzijde. Maar je hebt gelijk! Veel te veel invloeden... Ik ben blij dat ik weer thuis ben (lacht)! Het was zeer inspirerend, maar langs de andere kant ook ontzettend verwarrend. Die nieuwe invloeden hebben we gedistilleerd in onze eigen muziek. Het is in ieder geval een proces geweest. The Subs blijft altijd wel een beetje chaos in ieder geval!"

In België hebben jullie ondertussen al zowat op alle festivals en podia gestaan. Is er nog iets specifieks waarvan jullie denken: "Ja, dat willen we zeker nog doen!"?

The Subs: "In de Fuse zijn we nog nooit geweest! Schandalig! België moet een voorbeeld nemen aan Nederland. Daar heb je allerlei zotte festivals. Wij wachten al jaren tot ze in België ook wat creatiever worden op dat vlak. Zo hebben we eens in een botsautoarena gespeeld. Op datzelfde festival speelden toen ook bandjes in een boomhut. Ook heb je in Nederland een festival waar het podium in het water staat. Eigenlijk zouden we graag op allerlei gekke podia spelen waar we nog niet op gespeeld hebben."

Twee maanden geleden traden jullie op in China. Wat vonden de Chinezen van The Subs?

The Subs: "In China zijn ze de elektronische muziek nog maar aan het verkennen. Wij vonden het leuk om daar deel van uit te maken en de Chineesjes aan het dansen te krijgen. We hebben al eerder in het Oosten opgetreden, maar nu kregen we dus ook de kans om naar China te gaan. We moeten wel eerlijk bekennen dat het ver reizen was voor een uurtje spelen."

 

 

Tekst: Wout Donckers
Foto: Sandy Demandt
Video: Pieter Bernabei
Eindredactie: Lies Vanbets

geschreven door Wout | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS