Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

BRNS op Rock Herk: Review

Een uitverkochte AB, een redelijk gevulde clubtent op Pukkelpop 2014 en vorige maand werden ze nog warm ontvangen op het Franse Main Square festival. Hun debuut Patine verscheen vorig jaar en ze werden meteen gebombardeerd tot de nieuwe Belgische ‘it’-band. Uiteindelijk belanden ze naast andere Brusselse bands Robbing Millions, Recorders en Great Mountain Fire die naast uitverkochte shows in onze hoofdstad vooral hun fans in Frankrijk moeten gaan zoeken.

In Herk zijn de mensen precies niet zo aangetrokken door de wondere wereld van de xylofoon met extra belletjes en de harde drums die het werk van BRNS ondersteunen. Maar het kan natuurlijk ook liggen aan het warme weer dat de tent amper half gevuld was. De temperaturen leunden dicht bij de dertig graden aan wanneer de mannen van BRNS het podium opwandelen.

Opener Void is een rustige start en niet meteen een schot in de roos om de mensen aan het dansen te krijgen, buiten die ene enkeling dan. Here Dead He Lies vanop hun ep Wounded moet het hebben van de drummende zanger. En op Slow Heart ontpoppen ze zich tot de kleine en vooral luidere broertjes van Alt-J. De melancholie en de dramatische samenzang komt amper tot zijn recht op een zonnige vrijdagavond.

Na dertig minuutjes wagen ze zich even aan een woordje tussendoor in hun gebrekkig Nederlands. De laatste twee nummertjes worden aangekondigd en de weinig dansende mensen in hun publiek maken zich klaar om nog even de beentjes los te gooien. Nog even geeft BRNS het beste van zichzelf tijdens afsluiter Our Lights en dan zit het er al op. De vraag die waarschijnlijk op de meeste mensen hun tong brandde: “Waar blijft Mexico?” Een vraag die nog lang in onze gedachten zal blijven rondspoken.

Tekst: Sandy Demandt
Foto: Julie Calbert
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Sandy | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS