Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Afro-Latino: The most tropical and exotic festival

We kregen een kleine hartaanval toen we te horen kregen dat Afro-Latino Festival mogelijk niet meer zou doorgaan dit jaar. De organisatie besefte gelukkig net op tijd dat Limburg dit niet zou aankunnen. Waar zouden we anders onze booty moeten shaken? The most tropical and exotic festival kreeg een nieuwe locatie in Bree. Nog steeds tussen de koeien, maar we are happy!

 

Dag 1


 

J. Álvarez werkte al vaak samen met Daddy Yankee, die laatste zette Afro-Latino Festival vorig jaar al in vuur en vlam. Hoge verwachtingen dus voor deze jonge reggaeton-artiest. J. Álvarez bracht veel bling bling mee, maar helaas weinig sing sing. Gelukkig creëerde de Puerto Ricaan veel sfeer en kreeg hij iedereen aan het zingen. Na een uurtje zijn we zijn playback toch wel beu en gaan de meesten liever wat cocktails drinken. Zo voelen we ons ook in Puerto Rico, toch?

OMI bracht een live band mee en maakte meteen duidelijk dat hij meer is dan een one-hit-wonder. Hij kreeg iedereen aan het dansen en zorgde ervoor dat de avond los barstte. Wat een feest! De Jamaicaan trakteerde het publiek eindelijk dan toch op zijn hit Cheerleader. We kregen de remix en de originele versie te horen. Na de zoveelste keer, blijft het klinken als muziek in ons oren!

 

Dag 2


 

Romain Virgo was het hoogtepunt van Afro-Latino Festival. De Jamaicaanse reggae-artiest startte het feestje al vroeg op de avond. Zwoele songs gemixt met de beste dancehall, we kregen er maar niet genoeg van. Iedereen vroeg: “Who is that guy?” Zijn stem maakte indruk op iedereen!

Juanes en Juan Luis Guerra op één podium. Vuurwerk! Neem het maar van ons aan of van de andere twintigduizend bezoekers. De Main Stage werd helemaal omgetoverd tot een Latino-paradijs. Overal werd er gedanst en gezongen!

Afro-Latino Festival was een feest. Ondanks een nieuwe locatie en veranderingen op de wei wordt het evenement terecht uitgeroepen tot 'the most tropical and exotic festival'. Tot volgend jaar!

Tekst: Ornella Schreurs
Foto's: Unidentified flying object & Ornella Schreurs
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS