Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Terminator: Genisys

"I'll be back!", aldus een aanzienlijk jongere Arnold Schwarzenegger. En zo geschiedde. Het vijfde deel van de Terminator loopt momenteel in de zalen. Na de terugkeer van Jurassic Park is dit een tweede revival van een legendarische filmklassieker op korte tijd.

In Terminator: Genisys vecht soldaat Kyle Reese aan de zijde van John Connor tegen Skynet, een computerprogramma dat de mensheid wil uitroeien. De mens staat op het punt om Skynet te verslaan, wanneer die een Terminator terugstuurt in de tijd om de moeder van John Connor, Sarah, te vermoorden. Kyle Reese krijgt de opdracht om Sarah Connor te beschermen.

En wie zou zijn leven niet riskeren om Sarah Connor te beschermen? De rol wordt vertolkt door Emilia Clarke (lees: Daenarys Targaryan, The Unburnt, Queen of the Andals, Mother of Dragons enzovoorts) en ze ziet er weer schitterend uit. Of u nu man of vrouw, hetero of homo bent, met Emilia Clarke willen we allemaal wel eens stoute dingen doen.

De film wordt maar matig ontvangen. Vooral de nodeloos ingewikkelde verhaallijn stuit op veel kritiek. Dat is overigens terecht. Door al dat reizen in de tijd lopen verschillende verhaallijnen door elkaar en dat is enorm verwarrend. Het is een film die je wellicht meerdere keren zal moeten bekijken, om er waarschijnlijk daarna nog geen fluit van te snappen.

Dat boeit ons echter niet. Naar een Terminator-film gaan voor de verhaallijn, is zoals naar Mc Donalds gaan voor een salade. Waar we wél voor gaan, is Arnold Schwarzenegger! De kloeke Oostenrijker is inmiddels 68, maar zoals hij zelf zegt: "I'm old, but not obsolete!" Verder rijgt hij wederom in zijn eigenste unieke stijl de ene oneliner na de andere aan elkaar. Daarnaast trapt hij heel wat vijandige Terminators aan gort, en meer moet dat niet zijn voor ons.

De eigenlijke hoofdrol is weggelegd voor Jai Courtney, die wij ons nog vaag kunnen herinneren als de blonde krullenbol 'Varro' uit de epische televisiereeks Spartacus. Laat u echter niet misleiden. De echte ster van de film is de Governator. Zijn fysieke paraatheid is indrukwekkend gezien zijn leeftijd. Petanquen en overwinteren in Benidorm is niet aan de orde voor Schwarzenegger, die het merendeel van zijn tijd nog altijd doorbrengt in de fitness.

De film is geen hoogvlieger. Het verhaal rammelt langs alle kanten. Emilia Clarke is een tikje flets als Sarah Connor en Jai Courtney krijgt een pluim voor de moeite. De film ademt één en al Arnold Schwarzenegger. Hij en hij alleen maakt deze film het bekijken waard. Hasta la vista, baby!

Tekst: Wout Donckers
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Film

VERGELIJKBARE STOORPOSTS