Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

5 Limburgse festivals die je deze zomer zeker niet mag missen

België staat in meerdere landen bekend als het land van de festivals. Rock Werchter zal daar wel iets mee te maken hebben, maar hier in Limburg zijn we zeker ook fan van de ‘verschaald bier, verlept gras met ingestapte frieten en goede muziek’-cultuur.

1 & 2. Rock Herk en Blues Peer: Dubbele boeking tijdens het weekend van 17 en 18 juli. Maar geen probleem: ik heb mijn allerbeste Paint-skills bovengehaald om jullie op een snelle en efficiënte manier te helpen met deze hartbrekende keuze!

Toch niet helemaal overtuigd van wat je precies wilt doen? Wel, dan is het misschien simpeler om te kiezen voor de goeie oude Melissa Etheridge (ja hoor, zeker heel bluesy!). Of misschien wil je de levende legende Emmylou Harris wel eens live zien? Dan kan je best eens naar Peer afzakken. Als je tenen echter gaan krullen bij de gedachte aan banjo’s en akoestische gitaren, dan willen we je gerust een plannetje naar Rock Herk uittekenen. Daar kan je de fenomenale Blood Red Shoes aan het werk zien op vrijdag, samen met het Brusselse BRNS. En zelfs de mannen van Evil Invaders komen helemaal vanuit Leopoldsburg. Op zaterdag zijn er The Sha-La-Lee’s, The Afterpartees en jammer genoeg niks anders dat rijmt op ‘ees’. Maar wel nog Wallace Vanborn, Eagulls en een uurtje naar je schoenen staren tijdens het optreden van de shoegaze-helden van Slowdive.

3. Absolutely Free Festival: Deel twee van Gratis in Genk met AFF. Minder bekend dan Genk On Stage en vooral meer geliefd bij het jongere gespuis, maar daarom zeker niet minder leuk. Op vrijdag 7 augustus is er traditiegetrouw een groot feest aan C-Mine in Genk. Niet mijn dagje van het festival, maar voor fans van de betere beats zeker een leuk uitstapje. Op zaterdag is het stampen op de loeiharde punk van Iceage en Wire, maar kan je ook een psychedelisch tripje doen met Dark Sky. Natuurlijk zullen er ook de nodige singer-songwriters zijn om de pauzes een beetje op te vullen en onze tere oortjes te laten bekomen.

4. Pukkelpop: Pukkelpop is Pukkelpop. Dit jaar van 20 tot 22 augustus. Ik kan hierbij nog even een opsomming geven van alle headliners, maar in plaats daarvan geef ik je 22 andere redenen om naar Kiewit af te zaken.

5. Bruis Festival: Nederlands Limburg is ook Limburg hoor! Van 4 tot en met 6 september kan je afzakken naar Maastricht voor het gratis (!!!) Bruis Festival. Een hele hoop Belgen zullen in ieder geval al mee de grens oversteken, zoals Intergalactic Lovers, Daan, BRNS, Douglas Firs, Robbing Millions, PAON, Mountain Bike, … en dat is het dan zo wel een beetje qua landgenoten. Indien het Belgische samenhorigheidsgevoel je toch niet zoveel kan schelen zijn er ook nog Echo & the Bunnymen (die met dat liedje over dansende paarden), The Undertones (die van dat One Direction-liedje Teenage Kicks), en Lamb (die waarvan niemand eigenlijk weet waarover ze zingen). Gaat dat zien, gaat dat zien!

Tekst: Sandy Demandt
Eindredactie: Liesbeth Beullens

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS