Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Maverick speelt twee dj-sets op Genk on Stage

DJ Maverick hebben we net na zijn set op Factor J kunnen strikken voor een kort maar krachtig interview. De sympathieke gast, met roots uit Leuven, liet meteen blijken dat hij zin had: "Bring it on", klonk het.

Je hebt net je eerste DJ-set op Genk on Stage gespeeld. Later speel je ook op de afterparty. Was dit een opwarmertje en komt straks het echte feest?
"Gho, ik stond op het Factor J-podium heel vroeg op de avond. De bedoeling was om de set rustig op te bouwen en een soul funk-vibe te creëren. Later op de avond zal ik wel wat steviger draaien. Het doel is om dan meer soul en hiphop te spelen."

Wat heb je trouwens met windmolens? We hebben ze zien verschijnen op je Facebookpagina.
"Goed geresearched! Ik zet op Facebook wat dingen op die ik tegen kom. Een paar weken geleden zat ik aan zee in Nederland. En daar hebben ze veel windmolens."

Raak je daar dan door geïnspireerd?
"Zoiets. Als in laat je gewoon meedrijven met de wind en kijk waar die je dan brengt!"

Wat doe je vijf minuten voor je optreedt? Heb je een bepaald ritueel?
"Ik heb naast Maverick ook een band en die noemt AKS. Daar heb ik al een aantal jaren ervaring mee kunnen opbouwen. Door de jaren heen leer je hoe het festivalwezen werkt. Voor mij is het belangrijkste voor ik opga: weten of alles technisch in orde is. Maar ik ben niet bezig met rituelen."

Stel, je mag zelf een line up opstellen van een festival waar je zelf ook draait. Wie laat je voor je spelen en wie vlak na je?
"Ik zou vooral kiezen voor mensen waar ik zelf in geloof en niet per se de grote headliners. Zo denk ik aan Poldoore, een gast waar ik heel veel muziek mee maak. En Selah Sue, ook een meisje waar ik veel mee heb samengewerkt. Er zijn nog zoveel artiesten in het Leuvense die goed bezig zijn. Er is trouwens ook een nieuwe band waar ik net aan denk: DayFly. Dat zijn twee gasten uit Rotterdam. Ze maken soulful muziek met een kleine hiphop influence."

"Om af te sluiten zou ik eerder kiezen voor iets heftiger, het AKS-gebeuren zie ik dan wel zitten."

Hoe zien jullie AKS op dit moment en wat kunnen we nog van jullie verwachten?
"We hebben een vrij drukke zomer voor de boeg. We hebben net twee singles uit en daar gaan we volle bak mee naar buiten treden. Het volgend festival is Couleur Café. Nadien Dour en Feest in het Park."

Wat vind jij overigens van Genk en van het stadsfestival Genk on Stage?
"Top! We hebben hier ook met AKS twee jaar geleden gespeeld en we worden hier altijd super ontvangen. Mijn roots liggen ook in Limburg. Mijn vader is van Beringen. Dus altijd leuk om hier te komen, sympathieke mensen, goede ontvangst en leuke sfeer. We spelen hier altijd heel graag."

Tekst: Goele Aerts
In samenwerking met: C.H.I.P.S. StampMedia en Genk on stage

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS