Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Preview: Genk on stage

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Genk on stage, hét gratis en driedaags Limburgs festival dat jaarlijks in het laatste weekend van juni plaats vindt. Met ruim 100 000 bezoekers per jaar is het één van de grotere Belgische muziekfestivals. Ook dit jaar pakt Genk on stage opnieuw groots uit.

Voor de negende keer wordt de Genkse binnenstad omgetoverd tot een heus driedaags festivalterrein. Bands als Arsenal, Heather Nova, Omar Souleyman, The Scabs, Novastar, Scala, Admiral Freebee en Magnus zullen de zes verschillende podia in de Genkse binnenstad betreden. Naast dit groot nationaal en internationale talent maakt Genk on stage ook plaats voor jonge en opkomende toppers. Die nieuwe parels vindt u vaak niet op grote festivals, die maar al te graag pronken met grote namen. Daarvoor moet je naar een gezellig, stedelijk en all-round festival, een festival zoals Genk on stage. Ga kijken én geniet van Lili Grace, ZwartWerk, Chrome Brulée en nog veel meer talent.

Daarnaast konden jongeren uit de kweekvijver van Villa Basta via een popconcours een plaats in de wacht slepen op Villa Cité, een extra podium dat opgesteld staat in het evenementenpark. En ook de winnaar van de DJ-contest van het Genkse partyconcept Positif mag met zijn set Factor J openen op vrijdag. Podiumervaring voor jong talent is wat telt voor de organisatie.

Wil je graag lokaal talent spotten op Genk on stage? Dat kan ook! De organisatie van het muziekfestival vindt het belangrijk om bands van eigen bodem te steunen. En ook dit jaar spelen Genkse bands in het Genker straatje een heerlijke thuismatch. Ambiance gegarandeerd met Boulevard Vinyl, Daktari, De Geest, Turca, Pino & Claudia Guarraci, Grand Hammond, Shun Club, Academie Genk en vele andere lokale helden.

Genk biedt wat wils voor iedere muziekliefhebber. Met maar liefst 70 bands en al evenveel verschillende genres verzameld in het Genkse stadscentrum, vindt ieder wel wat om zijn of haar muziekhonger mee te stillen. Het festival wist ook dit jaar een ijzersterke line-up samen te stellen die gegarandeerd zal zorgen voor een mooie opkomst!

Benieuwd naar al deze kleppers die Genk onveilig maken op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015? Kom dan zeker een kijkje nemen, en laat je omverblazen op dit bruisende stadsfestival.

Meer info: www.genkonstage.be
Tekst: Goele Aerts
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Goele | 3 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS