Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Een nieuwe week vol Blok Food

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 23 jaar en masterstudente Orthopedagogiek. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag



 

Chocolade wentelteefjes of gewonnen brood in de microgolf. En dat op twee minuten. Jawel! Echt ongelooflijk lekker!

Wat nodig?

  • 1 snee oud brood
  • beetje boter of margarine
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • 1 el suiker
  • chocolade

Hoe maken?

  • Smeer het brood in met een beetje boter of margarine en snij in kleine vierkantjes. Doe deze in een tas.
  • Kluts in een ander tasje het ei, de melk en suiker tot een egaal mengsel. Giet dit over het brood in de tas.
  • Verdeel er nog wat chocoladestukjes over en plaats in de microgolf op 900W voor 1 minuut en 45 seconden. Klaar!

 Dinsdag



 

Vegetarische wok met tandoorikruiden en rijst. Zo eenvoudig en toch zo genieten. Wat wil een mens meer?


Wat nodig?

  • 1 paprika
  • enkele sluimerwten
  • 3 wortels
  • klein blikje maïs
  • champignons
  • tandoorikruiden
  • scheutje room
  • rijst of andere granen

Hoe maken?

  • Was en snij alle groeten in kleine stukjes of repen. Begin met de wortel om te wokken, deze heeft meer tijd nodig om te garen.
  • Zet ondertussen al water op voor de rijst. Dan kan deze koken terwijl je de rest wokt.
  • Doe vervolgens de sluimerwten in de wokpan, gevolgd door de paprika, maïs en champignons. Voeg als laatste flink wat tandoorikruiden toe samen met de room.
  • Giet de rijst af en serveer de groeten samen met de rijst in één kommetje (het is super lekker als je ze dan door mekaar mengt). Smullen maar!

 

 Woensdag




 

Aangezien de zomer er aan komt: ijsthee to the rescue!

Wat nodig?

  • een liter kokend water
  • een zakje thee (ik heb met rood fruit gebruikt)
  • een appelsien (best zonder schil)
  • enkele aardbeien in schijfjes gesneden
  • enkele kersen doormidden gesneden en ontpit.
  • een limoen (ook zonder schil en in schijfjes gesneden)

Hoe maken?

  • Giet het warme water in een kookpot en laat de thee hier enkele minuten in trekken. Haal het zakje er vervolgens uit.
  • Voeg er het fruit aan toe en laat het geheel trekken tot het afgekoeld is. Zet het vervolgens nog in de koelkast tot het lekker fris is.
  • Giet in een glas en doe er nog wat vers fruit en ijsblokjes bij. Mmm!

 

 Donderdag



 

Gebakken appelschijfjes met Nutellachocolade. Zo eenvoudig en snel. Zalig!

Wat nodig?

  • 1 grote appel
  • 1 eitje
  • 1 hele rijpe banaan
  • 1 eetlepel gewone bloem
  • snuifje kaneel (optioneel)
  • Nutella + eetlepel melk

Hoe maken?

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelhandboor en snij de appel in ringen van een halve centimeter dik (of als je geen appelhandboortje hebt, verwijder het klokhuis met een mesje en snij in kleine plakjes).
  • Plet de banaan in een kommetje tot puree en kluts er het eitje, de bloem en kaneel onder.
  • Verhit een pan op het vuur. Haal de appelschijven door het beslag en bak in de pan in maïsolie of wat boter.
  • Draai de schijven om tot ze mooi gebakken zijn langs beide kanten.
  • Verwarm de Nutella en melk in een klein tasje in de microgolf (20 seconden) en verdeel over de gebakken appels.

Smakelijk!


 Vrijdag



 

Wanneer de zon schijnt hoort bij een zonnige blokdag een zonnig ontbijt! Met verse aardbeitjes en wat muesli kan mijn dag al niet meer stuk. Mmm!

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 2 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS