Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

De Kortste Fuif Ooit, de ideale blokpauze!

Woensdagnamiddag om half vier vond in Forty Five in Hasselt De Kortste Fuif Ooit plaats. Studenten konden tussen het blokken door een halfuurtje ontstressen op muziek van Michael Midnight. Het initiatief kwam van de stad Hasselt om de studenten te helpen bij het studeren.

Studenten krijgen doorgaans de tip om tussen het blokken door even te gaan wandelen of een boek te lezen, maar de stad Hasselt had een beter idee. “In de eerste plaats bieden we enkele studeerplekken aan voor studenten die rustig willen studeren. Onder andere in de gebouwen van PXL Music en Villa Basta kunnen zij terecht”, zegt Schepen van Jeugd Valerie Del Re. “Maar we vinden ook dat studenten voldoende moeten kunnen ontspannen tussen het blokken door. Daarom kwamen we op het idee om De Kortste Fuif Ooit te organiseren. Een halfuur compleet los gaan, zonder alcohol weliswaar, om dan terug met veel concentratie te kunnen studeren.”

 

De Hasseltse Schepen van Jeugd Valerie Del Re (links) en Coördinator Femke Hendriks (rechts).

Het concept had veel succes. Meer dan 250 studenten gingen volledig uit hun dak. Hier en daar waren er toch mensen die vroegen om bier, maar ook zonder alcohol ging de zaal volledig los. Na het laatste lied van Queen gingen de studenten tevreden terug naar hun studeerplek. “Ik vond het echt een tof idee om er even tussenuit te kunnen”, zegt studente Jana. “Je kunt je amuseren met je vrienden en daarna heb je terug energie om te gaan leren.”

 

Jana vierde feest met enkele vrienden.

“Ik vond het echt een geslaagde editie”, zegt Jens. “Het is ook goed dat het maar een halfuur duurt, want anders heb je misschien geen goesting meer om terug te gaan studeren. En nu maar hopen dat het helpt en dat mijn examens goed verlopen.”

 

Bieke nam Cedric mee mee om even te ontstressen.

Ben je nog op zoek naar een toffe studeerplaats? Hier vind je nog een plekje! 

Tekst en foto's: Jimmy Hendrikx
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Actua

VERGELIJKBARE STOORPOSTS