Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Aurora in Brusselse Botanique: Welkom in Narnia

Iedere kotstudent heeft het wel al eens meegemaakt, dat experimenteren met het avondeten niet zo goed afloopt. Het was net de laatste dag dat ik moest gaan reviewen op Les Nuits en mijn buik begon rare geluiden te produceren en had duidelijk niet veel plezier aan het verteren van mijn avondeten. Sóley, de hoofdact van de avond, heb ik door omstandigheden dus moeten missen maar tijdens Aurora, die het voorprogramma verzorgde, stond ik wel trouw op post.

Als we Wikipedia mogen geloven zijn er een twintigtal bands die Aurora heten. Van een Christelijke popgroep tot een Poolse coldwave band. Maar het gaat hier wel degelijk over de Noorse singer-songwriter Aurora Aksnes. Begin maart merkte Katy Perry deze jonge meid al op en vond ze het zelfs de moeite om een van haar liedjes te tweeten. Tijdens Les Nuits krijgt ze nu ook de kans om zich live te bewijzen. De schattige achttienjarige doet ons een beetje denk aan Briony Tallis uit Atonement met haar korte lichtblonde haar en een beetje schuchtere houding. Maar eens ze de avond op gang trekt en begint te zingen worden we in een totaal andere wereld gezogen. Zelf lijkt ze ook volledig te verdwijnen naar een hogere sferen maar gelukkig is er het applaus na elke song dat haar weer terug brengt naar de echte wereld. We moeten het toch wel toegeven, haar zang is prachtig en heeft bijna iets magisch. We krijgen er zelf het gevoel van alsof we ronddwalen rond de besneeuwde lantaarnpaal in Narnia.

De Noorse speelt normaal nooit sets langer dan een halfuurtje laat ze ons weten. Wij krijgen dan ook een extra voorsmaakje van haar opkomend debuutalbum met enkele nog nooit eerder live gebrachte songs. Grote gemeenschappelijke deler van al haar werk is dramatiek. Nog eens benadrukt door haar overdreven armbewegingen en soms met een tikkeltje te veel dreigende drums. Voor Murder Song blijft alleen nog de gitarist over op het podium en is het tijd voor een intiem momentje. Maar dat lijkt Aurora niet meteen te lukken en haar dramatisch bijna klagende stem neemt de overhand.

De singles Runaway en Under Stars die op verschillende muziekblogs werden gehypet verdrinken in dezelfde lijn als waarin alle voorgaande liedjes passeerden. Onze droomwereld spat bijna uit elkaar en alles wordt té bombastisch en uiteindelijk zouden we het na een halfuurtje inderdaad al hebben gehad. Gelukkig is er nog Running With The Wolves die het niveau van de avond terug een beetje omhoog trekt. Ja, ook hier zijn het weer die rollende drums en het refrein waar het uiterste van gevraagd wordt. Maar het heeft net dat beetje meer potentieel om een hit te worden en is minder vervelend dan de rest.

Veel jong geweld op Les Nuits Botanique. Sommigen zijn duidelijk op weg naar een succesvolle carrière (Flo Morrissey), anderen zullen nog heel wat werk hebben om hun shows overtuigender te brengen en om iets meer van zichzelf te laten zien (Alice on the Roof). Hoe het met Aurora Aksnes zit weet ik niet zo meteen. Wat ik wel weet is dat ze met haar overtuigendere werk toch wel een diepe indruk heeft nagelaten. Nu enkel nog zorgen dat nieuwere songs hetzelfde niveau halen. Haar EP Running With The Wolves zal in elk geval nog een weekje op repeat staan!

Tekst: Sandy Demandt
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS