Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Hasselt hield een autovrije zondag

Afgelopen zondag waren wandelaars, skeelers, fietsers en skaters de baas in de Hasseltse binnenstad. Het hart van Hasselt werd ook dit jaar van 11 tot 19 uur opnieuw afgesloten voor alle autoverkeer. Het evenement ging van start om 13 uur en sloot om 18 uur. Om de activiteiten vlot te laten verlopen, werd het verkeer omgeleid rond de stad.

Op het evenementenplein zelf waren er tal van mogelijkheden beschikbaar door de Dienst Mobiliteit waar zowel jong als oud zich mee kon plezieren. Zo was er een tuimelwagen, een crashtest en verschillende infostanden zoals die van De Lijn. Het plein stond in het teken van duurzame mobiliteit, mobiliteit die de stad net beoogt met deze autovrije dag.

Daarnaast vond je op het Dusartplein springkastelen, circusanimatie, fietsparcours, enz. waar de jongsten onder ons zich konden uitleven. Iets verder, in de Guffenslaan, kon je dan weer wat bijleren over ‘Natuur in de stad’. En op het Van Veldeke plein werden de mogelijke vormen van diversiteit in een stad in de verf gezet. Kortom, de Limburgse stad bruiste van speelse én leerrijke activiteiten!

En ook het weer zat mee, het zonnetje kwam in de vroege namiddag al aarzelend tevoorschijn. Een grote opkomst zakte af naar de binnenstad met de fiets om deel te nemen aan deze autovrije dag. Een dag die de bevolking hopelijk heeft doen stilstaan met de mobiliteitssituatie. Want het verduurzamen van de mobiliteit is cruciaal als we niet allemaal willen stilstaan, minder fijn stof willen inademen en het verkeer veiliger willen maken voor de zwakke weggebruikers, kinderen in het bijzonder.

Tekst: Goele Aerts
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #Actua

VERGELIJKBARE STOORPOSTS