Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Marina and the Diamonds in Botanique: Karaokeavond voor jong en oud

Een zwoele maandagavond, op de trappen van de Botanique in Brussel is er een enorme groep verzameld om een avondje cultuur op te doen. De Chapiteau, een grote tent in het midden van de tuin, is de plek waar het vanavond zal gebeuren.

Wie kaartjes heeft kunnen bemachtigen voor het hopeloos uitverkochte concert van Marina kan omstreeks half acht al beginnen genieten van het eerste voorprogramma, dj. Flugvél og geimskip. Een van de vele Ijslandse muzikanten die tijdens Les Nuits zullen passeren langs de Botanique. Vergezeld met twee synthesizers en nog een heleboel andere knopjes en heel veel bindteksten luidt ze de avond in. Als we haar performance in een woord moeten beschrijven zou ik gaan voor ‘excentriek’, om haar niet gewoon als knettergek af te schrijven.

Daarna is het tijd voor landgenote Alice on the Roof. Toevallig ook een leeftijdsgenoot, eentje met iets meer talent dan. In november staat ze in de Ancienne Belgique maar op Les Nuits komt ze haar EP Easy Come Easy Go als eens voorstellen aan het grote publiek. Een déjà vu gevoel steek de kop op, en dat komt niet alleen door de covers die ze speelt. Wel weeral een meisje met een synthesizer. Helemaal verschillend van de vorige dj. Flugvél og geimskip maar veel originaliteit is niet terug te vinden in haar songs. Erg vernieuwend kunnen we haar elektronische muziek met synths niet noemen. Ik verkies op dat moment dan ook een drankje op de trappen van de serre genietend van het prachtige uitzicht in plaats van te staan zweten in een tent.

Het beste van de avond moest duidelijk nog komen. Popidool voor meisjes en jongens met een hoge dosis teen angst, Marina Diamondis, betreedt onder het nodige geschreeuw het podium. De eerste tonen van Bubblegum Bitch dreunen door de tent en het belooft een waar feestje te worden in de Chapiteau. Opvolger Forget is een van de gereleasete singles van haar allernieuwste album Froot. En ja, ook liedje nummer twee wordt uit volle borst meegezongen tot achteraan in de tent. Voor de fans van het eerste uur was er Mowgli’s Road, I Am Not A Robot en de ingetogen Obsessions waarvoor de normaal tussen beats springende Marina achter haar piano plaatsnam. Een rustig moment wat ons eventjes terug op adem deed komen na al dat dansen. Voor  Happy, nog zo een single van op Froot, bleef ze nog achter haar piano zitten om daarna met dé baslijn van de avond Froot in te zetten.

Halverwege beginnen al menige stembanden in het publiek het op te geven maar de hoofdact van de avond blijft het beste van zichzelf geven en haalt nog even de oudere Hollywood van onder het stof. Wat anders dan steeds met volle overgave meezingen kunnen we in zo een situatiesdoen? Ook de rest van de tweede helft vraagt om enthousiast meespringen, dansen en zingen met Primadonna, Blue en Radioactive. Met pijn in het hart is de tijd daar voor het laatste liedje. Nog enkele minuutjes liefdesadvies van de Queen of Hearts herself met How to Be a Heartbreaker en dan kunnen we uitgeput, overmatig zwetend en vrijwel hees naar buiten slenteren. De warme nacht in, in ons hoofd nog steeds ons favoriete deuntje nazinderend.

Tekst: Sandy Demandt
Foto: Charlotte Rutherford
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #Concert

VERGELIJKBARE STOORPOSTS