Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Avengers: Age of Ultron

Hold your nerdgasms! De Avengers zijn terug! Dit keer knokken ze tegen Ultron, een vleesgeworden computerprogramma dat - u raadt het nooit - de wereld wil vernietigen. Het is dus aan Captain America, Iron Man, Hulk en de rest om het plebs te behoeden voor deze tragedie.

Na het gigantisch succes van de vorige film, waren de verwachtingen torenhoog. Het moet helaas gezegd worden: de film trok op niets. Het blijft uiteraard leuk om je favoriete superhelden en bijhorende acteurs aan het werk te zien. Robert Downey Jr. is nog altijd even sarcastisch, de Hulk klopt er nog altijd op los en Scarlett Johansson kan ondergetekende nog altijd krijgen, maar verhaaltechnisch kom je van een kale reis terug.

Het verhaal springt van de hak op de tak en je moet al een volbloed nerd zijn om het allemaal te kunnen volgen. Dat ben ik uiteraard, en heb dan ook met volle teugen genoten van de film. De neutrale kijker echter is wellicht naar buiten gelopen met een massieve migraine. Niet alleen door de domme 3D-brilletjes, maar ook door alle wendingen in het verhaal. Scepters, enhanced, infinity stones, cradles, … Whatever!

Ondanks de ontgoocheling blijft het een leuke film. Marvel presenteert wederom een mengeling van humor en actie: een gouden combinatie die hun de laatste jaren tot één van de sterkste merken in de filmindustrie heeft gebombardeerd. Avengers: Age of Ultron is het ultieme bewijs dat een topcast niet noodzakelijk een goed verhaal nodig heeft om een entertainende film te maken. Maak dezelfde prent met een stelletje b-acteurs, en er moeten extra schoonmaakploegen worden ingezet om de bergjes overgeefsel op te ruimen bij de exit van de filmzaal.

Wel interessant is de uitdieping van personages zoals Black Widow en Hawkeye. In de vorige films dachten we nog collectief: oh ja, zij zijn er ook nog! In Age of Ultron komen we echter heel wat te weten over hun achtergrond. Op die manier kadert de film in het groter geheel van het Marvel-universum. We staan dan ook te popelen op de volgende Marvelfilms. De eerstvolgende is Ant-Man die op 17 juli in de zalen verschijnt.

Tekst: Wout Donckers
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Film

VERGELIJKBARE STOORPOSTS