Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Putrock: Preview

De zomer is officieel nog niet van start gegaan, maar voor een frisse festivallente kan je op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2015 terecht op het evenemententerrein aan de Beringse koolmijn voor Putrock. 27 acts verspreid over maar liefst vier podia en dit twee dagen lang, wel sta ons toe om met deze preview en bijhorende Spotify-playlist wat method in the madness te brengen! 

 

De Kick Off-party op 8 mei zal opgeluisterd worden door heel wat spetterend dj-geweld met onder andere Romain & HNDRK, Michael Midnight feat. de Gentse hiphopchick Gloria Boateng, Laston & Geo en Oblikato achter de draaitafels. Het ideale moment om te fistpumpen, swingen en springen op de drum-‘n-bass, trap, future bass, nu-disco, house, techno en hiphop die door de boxen zal dreunen. Houd alvast het brandblusapparaat in de aanslag, want de mijnsite zal zonder twijfel in lichterlaaie staan!

Festivalgangers die op 9 mei over de weide willen dartelen, wapenen zich best met een perfect uitgekiende planning. Bands op de Mijnstage zijn onder andere Beringse bluesbeesten Dirty Hips, de wereldreizigers van Stad Van Licht, Humo’s Rock Rally 2014-winnaar Warhola, het Nederlandse, muzikale enfant terrible Jett Rebel, het post-rock en sludge metal spelende Steak Number Eight, Frank Vander Linden en zijn De Mens en het dubsteppende AKS uit Leuven. En mo how seg,  het Oostendse The Van Jets zal ook van de partij zijn. Op 17 april brachten ze hun splinternieuwe plaat Welcome To Strange Paradise uit. Belgische festivals, wees gewaarschuwd, want een invasie van deze glamrockende West-Vlamingen is reëel!   

In de Club passeren dan weer Limbomania 2011-winnaars Polaroid Fiction, Nederhopper Jebroer en The Sha-La-Lee’s, een Limburgs super-kwartet dat (ex-)leden uit El Guapo Stuntteam, Millionnaire, Evil Superstars en The Sore Losers verenigt. Afsluiter is Jan Wouter van Gestel oftewel Tout Va Bien. In oktober 2014 was Stoorzender nog vol lof over zijn optreden in Het Depot als support act van Trixie Whitley. Onze voorspelling zei dat hij met een gevarieerd debuut wel eens hoge toppen zou kunnen scheren. Kepler Star is ondertussen een feit, de toevoeging aan de affiche van Rock Werchter 2015 ook. Benieuwd of hij op Putrock le mieux zal zijn!

Verder mag er nog een danske geplaceerd worden in The Underground met onder andere Homegrown, De Sluwe Vos, Francesco Rossi, Ramon Tapia, Gonzo, Digital Noise en Kijumba. Een naam die in het oog springt is Raving George, het alter ego van de Gentse dj Charlotte de Witte, die de frontman van het überpopulaire Oscar & The Wolf, Max Colombie, wist te strikken voor een collaboration op het prachtige You’re Mine. Applausje voor jezelf als je bij al deze beats toch nog stil kan blijven staan!     

Ben je naast de luide gitaren en diepe bassen ook nog op zoek naar een gezonde schaterlach en een smakelijke portie absurditeit? Wel, dan is er nog altijd de Comedy Stage met Jeroen Leenders en Kamagurka, die op Putrock trouwens zijn nieuwe zaalshow “Vliegangst op de pechstrook” komt uittesten. Een must-see

Nog niet helemaal overtuigd? Check dan zeker onze super flitsende formidabele, speciaal voor jou samengestelde Spotify-playlist!

Info en tickets: www.putrock.be

Tekst: Jessie Cloostermans
Foto: Putrock (Headshot)
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Festival

VERGELIJKBARE STOORPOSTS