Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

FONS Label Night

Na een uiterst succesvolle eerste editie van FONS Label Night in 2014, was FONS toe aan een volgend hoofdstuk. FONS’ muzikale grootheden maakten er afgelopen vrijdag in Muziekodroom een smaakvol avondje vol greatest hits van. En ik, ik genoot mee!

Wie is FONS? FONS Records is een onafhankelijk Hasselts muzieklabel. Het platenlabel is ontstaan als uitvalsbasis voor de releases van de band FENCE maar ondertussen uitgegroeid tot een verzameling van verschillende muzikale talenten. Vorig jaar in april vond de eerste editie van FONS Label Night plaats, een groot succes! Dit voorjaar bracht FONS opnieuw een verse lading platen uit. De releases ervan werden gedoopt tijdens FONS Label Night 2015, waar de platen ook over de toonbank vlogen.

Bij mijn aankomst in de Muziekodroom waren de eerste optredens al begonnen, de opkomst was op dat ogenblik maar pover. Ik bad nog tot Apollo: hopelijk zullen er nog velen zijn die de weg naar deze muzikale tempel zullen vinden… Zo’n avond vol gloednieuwe releases voor slechts vijf euro kan je toch niet missen! Jammer genoeg hadden mijn smeekbeden niet geholpen. Maar dat hield mij niet tegen om er een goed feestje van te maken!

Een eerste band die mij aan het dansen zette, was Stad Van Licht. Deze jongens wisten duidelijk hoe een publiek te bespelen. Met een handvol aanstekelijke nummers zweepten ze de boel flink op. Niet alle omstanders stonden hier misschien op te wachten, maar voor de positieve energie kon het zeker geen kwaad! Energie die ze naar mijn zeggen hebben opgesnoven tijdens hun wereldreis die hen bracht op tal van inspirerende, adembenemende plaatsen. Een tweede band die mij tijdens FONS’ nacht kon bekoren, was het zeskoppige Statue dat vorig jaar nog surprise act was op de Label Night. Dit jaar wisten ze me vanaf minuut één tot het einde van de set te boeien. Die mannen weten écht waar ze mee bezig zijn, wat een goede sound!

Ook Vandal X zette een stevige set neer, met een nadruk op stévig. De vuisten van de metalfans gingen al bij de opener gebald de lucht in. Luidkeels werd er op de eerste rijen mee geschreeuwd en gedanst. Maar voor wie ik tijdens deze editie mijn hoed af doe, is Polaroid Fiction. Jammer genoeg had dit trio wat technische problemen bij de start van hun optreden, maar dat heeft hen niet tegengehouden om er een lap op te geven! Flirten met futuristische sounds gemengd met indie en wat alternatievere rock, een héérlijke combinatie. Hun tweede EP ‘FP’ is bovendien een eerbetoon aan Florent Pevée (1991 - 2013), vriend en frontman van Kabul Golf Club en broer van Polaroid Fiction drummer Simon.

De topavond werd tiptop afgesloten met een special late night surprise act van The Germans en Hypochristmutreefuzz. Ik moet zeggen: Fonske, ge hebt da weer goe gedaan!

Tekst: Goele Aerts
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS