Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Pop a' Cast 2015 brengt de poppen aan het dansen

Op vrijdag 27 maart 2015 zijn de zes finalisten voor Pop a’ Cast de strijd aangegaan in CC De Kimpel te Bilzen. Ik wou al dat muzikaal geweld voor geen haar missen en begaf me naar het strijdveld.

Na een maandenlang concours zijn de laureaten van Pop a’ Cast 2015 bekend. De ontlading was groot toen de jury TRLRS bekroonde als winnaar. Op plaats twee vinden we Horses Blew Fire terug, het brons is voor Orthia.

Het was voor Jungle Proof misschien niet slecht om als eerste de strijd aan te vatten. De zaal werd onmiddellijk overstemd door hun mix van instrumenten. De klanken die uit de band’s blaasinstrumenten weergalmden, bliezen letterlijk het volledige publiek omver! Maar dit bleek voor deze band niet voldoende te zijn.

Backbone Circus wist in de laatste voorronde een sterke indruk na te laten en stond in de finale ook ijzersterk als band. Hun optreden begon met een rustig nummer, waarna de drummer vroeg om te dansen. En, of er werd gedanst? De band zette de zaal al snel in vuur en vlam, het publiek was gedurende de volledige set laaiend enthousiast!

Als derde was Horses Blew Fire aan de beurt en eindigde uiteindelijk als tweede in deze wedstrijd. Voor de bende het podium betrad, was het al duidelijk: deze vijf mannen zouden er geen gras over laten groeien. Hun loeiharde gitaren, bass én stevige drum galmden vanaf minuut één tot het einde doorheen De Kimpel, een straf optreden! Ze bewezen hun finaleplaats, deze hengsten waren er klaar voor!

Onder luid gejuich werden vervolgens de bandleden van Orthia op het podium verwelkomd. Een popband met kwaliteiten, een set met variatie; nummers gingen omhoog en omlaag, van hard naar zacht en alles kwam er zuiver en vol overtuiging uit. Catchy is het codewoord en de smakelijke uitvoering ervan was al even flatteus. Deze band met gedienstige plaats voor een piano en stemmen die mooi in elkaar vloeiden, werd beloond met een bronzenmedaille.

Thrive mocht als vijfde aantreden, deze vijfkoppige band bracht nummers aan een sterk tempo met lange soundscapes en explosies van stevige rock. Al héél snel kon ik de stijl van deze groep omschrijven. Hun set was gevuld met gitaargeweld, vervolledigd met welluidende zang. Bangelijke songs met een sound voortgestuwd door een sterk samenspel.

De deelnemers zijn aan elkaar gewaagd, maar als er een met kop en schouders bovenuit steekt, is het TRLS. De uiteindelijke winnaar van dit concours, klaar voor de doorbraak! Een band met een lekker vol geluid, ruwe zang en een aantal tempowisselingen. Het viertal zette een zeer sterke performance neer van radiogevoelige songs, songs die je trouwens ook al op JIM kan horen!

Om middernacht werd dan uiteindelijk de jury in de zaal geroepen voor het finale verdict. Er werd lang gediscussieerd, de meningen waren verschillend. En de top drie luidde als volgt:

TRLRS op één, Horses Blew Fire op twee en Orthia op drie!
Drie bands waar we het komende jaar zeker en vast nog iets van zullen horen!

Tekst: Goele Aerts
Foto: Emotions
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS