Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Novastar in JnR Music Center

Het staat niet elke dag in je agenda, een repetitie bijwonen van een van de meest succesvolle bands die ons kleine België te bieden heeft. Op zondag 22 maart 2015 bood JnR Music Center in Hasselt aan honderdvijftig gelukkigen de unieke kans om Novastar in volle glorie te zien musiceren en repeteren voor de naderende festivalzomer. Stoorzender nestelde zich voor jou tussen de gitaren en de versterkers!

Klokslag 17 uur en de laatst toegekomen toeschouwers zoeken vergeefs nog naar een plaatsje aan de leuning van het tjokvolle balkon. Op het gelijkvloers zien we de in een cirkel opgestelde instrumenten, omringd door vele witte, plastieken tuinstoelen, speciaal voor diegenen die Joost Zweegers vandaag graag recht in de ogen willen kijken. In een korte introductie vertelt John Joris, eigenaar van JnR Music Center, dat de opbrengst van dit evenement integraal naar vzw Do Well gaat en dat elke bezoeker dus zijn steentje bijdraagt aan de opbouw van weeshuizen in Myanmar. Hierna neemt Novastar plaats achter zijn instrumenten en kondigt Zweegers meteen vol trots zijn nieuwste aanwinst aan, drumster Karen Willems, die in Hasselt haar vuurdoop krijgt. Opnieuw een bewijs van het feit dat de Novastar-frontman altijd verrassend uit de hoek komt! Heel gewaagd, maar geen betere plek dan een repetitie natuurlijk om een nieuwe muzikant in te werken. Met veel enthousiasme begint de band vervolgens aan zijn set, die binnen enkele maanden hopelijk vele festivalweides zal kunnen behagen. We willen uiteraard nog niet te veel verklappen, maar je kan erop rekenen dat de grote hits en recente singles Light Up My Life en Closer To You present zullen tekenen.   

In tegenstelling tot een concert in een grote zaal met een uitstekende p.a. en een indrukwekkende lichtshow keer je bij een repetitie terug naar de essentie. Het klinkt allemaal een tikje oneffen, maar tegelijkertijd is het o zo puur. Er is ruimte voor experiment, foutjes worden weggelachen en op je bek gaan is gewoon toegelaten. Het was dan ook prachtig om Joost en co in een gezellige en ongedwongen sfeer muziek te zien maken. Een beter publiek kon ie zich alleszins niet wensen, want nooit zag ondergetekende een groep mensen met zo veel aandacht luisteren. Al moet het voor de meesten toch gek geweest zijn, die verwarrende muzikantenpraat over toonaarden en halve maten. Los daarvan zagen we een Joost Zweegers die duidelijk in zijn nopjes was. Geregeld durfde hij een mopje te vertellen en tussendoor oefende hij ook alvast de meezingmomenten in met liedjes zoals Wrong en The Best Is Yet To Come. Na twee uurtjes en een schitterende afsluiter Silvery Rain zat de repetitie er uiteindelijk op. 

We onthouden het volgende: De nieuwe drumster is goedgekeurd, de band is volledig klaargestoomd voor de festivals en deze open repetitie met haar uiterst aparte setting was gewoonweg een onvergetelijke belevenis voor elke fan. Voor herhaling vatbaar!  

Meer infovzwdowell.org

Tekst: Jessie Cloostermans
Foto: Jonathan Jorissen

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS