Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Fons Label Night: Preview

Attentie, attentie! Muziekfanaten aan de kassa gevraagd! Op vrijdag 27 maart 2015 presenteert FONS Records zijn lading verse producten in Muziekodroom. Geen gratis schellekes hesp, maar wel een avond vol gloednieuwe releases en dit voor een schamele vijf euro. Hier vind je alvast ons boodschappenlijstje!    

Even een korte introductie: FONS Records is een onafhankelijk platenlabel uit Hasselt. Oorspronkelijk werd het opgericht voor de releases van de band FENCE, maar ondertussen biedt FONS onderdak aan meerdere muzikale telgen die er allemaal zelf hun albums uitbrengen. 

Maar welke bands heeft FONS dezer dagen zoal in de aanbieding?

Polaroid Fiction mengt toekomst, heden en verleden in een brede sound die alternatieve rock en indie uitademt. In 2015 brengt dit Tongerse trio zijn tweede ep uit, die de naam FP kreeg. Een mooi eerbetoon aan hun overleden, muzikale vriend, Florent Pevée. 
Voor de postrockband Statue kon FONS aankloppen bij de buren van Muziekodroom. Enkele jaren geleden nog gekweekt in PXL-Music en weldra in de vorm van een schijfje getiteld Calexico Point te verkrijgen bij je favoriete platenboer.
Vandal X staat dit jaar dan weer twee decennia op de planken. Een heuse mijlpaal die volgens de band gevierd zal worden met een eerste vinylrelease, een nieuw album, een nieuwe tour en een nieuw kapsel. Stiekem zijn we wel heel benieuwd naar het laatste! 
Een andere band met twintig jaren op de teller is het Antwerpse Star Club West, dat met My Ill Women een dubbelplaat aflevert. Wist je trouwens al dat quasi elk nummer op die plaat vergezeld gaat van een videoclip? Overdaad schaadt duidelijk niet altijd. 
Voor Shun Club, de band rond Johan Verckist, begint het hele avontuur nu pas echt. Hun gelijknamige ep werd al rijkelijk bejubeld en sinds kort ligt ook eindelijk het debuutalbum, Avalanche, in de rekken. Verwacht je maar aan een langs je oren bulderende lawine van melancholie en catchiness
Een sabbatperiode gevuld met reizen door Azië en Australië bracht de bandleden van Stad Van Licht niet alleen op de meest adembenemende plaatsen die onze aardbol te bieden heeft, het bezorgde hen tegelijkertijd ook de nodige inspiratie voor een nieuwe langspeler. STAD VAN LICHT II is een wereldplaat geworden, letterlijk dan.
Tonsils verenigt vijf muzikanten uit verschillende windrichtingen en klinkt naar eigen zeggen als The Eagles met reuma. Geen idee wat we ons daar precies bij moeten voorstellen, dus laten we elk oordeel wijselijk aan jou over. 
Dandy Davy. Met deze welklinkende alliteratie trekt beeldend kunstenaar Davy Vercaigne van podium tot podium. In 2007 stond hij onverwacht in de finale van Canvas Comedy Cup, maar toch houdt de Houthulstenaar zich liever bezig met het schrijven van lo-fi pop songs. Bij FONS verschijnt zijn langverwachte tweede, Destination Bigger Tree.
The salesman who brengt intimistische indiefolk waarin de duisternis van The National gecombineerd wordt met het hartverwarmende van City and Colour. Met die prachtige akoestische gitaren zal een gevoelige snaar zonder twijfel snel geraakt zijn. Who are I, What am you wordt je bij dezen alvast warm aanbevolen.

Wil je je al voorbereiden op dit heerlijk alternatieve feest? Check dan zeker onze playlist op Spotify!

Meer info: www.muziekodroom.be

Tekst: Jessie Cloostermans
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS