Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Grote Mond: Interview

Grote Mond is de creatieve uitlaatklep van de studenten Muziekmanagement aan PXL-Music. Met dit ambitieuze project doelen ze naar eigen zeggen op de creatie van een avontuurlijke programmatie in een intieme setting. Een dergelijke omschrijving vraagt uiteraard om wat tekst en uitleg, dus voelden wij Grote Mond eens aan de tand over het ontstaan, de werking en puur hypothetische programmaties! 

Hoe is Grote Mond ontstaan?
Glen De Proost (projectleider): “Grote Mond was een idee van Fré Busscher, de popcoach van PXL-Music. Hij had reeds gepolst bij Café Café in Hasselt of er interesse was voor het project en hij had ook gevraagd of de ruimte gebruikt mocht worden voor hostings. Fré is ook de persoon die boven ons staat en een oogje in het zeil houdt. Vervolgens mochten we doen wat we wilden. We kregen een budget van driehonderd euro en daar moest alles mee geregeld worden.” 

Hoe gaan jullie precies te werk?
Glen: “Eerst wordt er een concept bedacht.”
Cas Van Heukelom (verantwoordelijke communicatie): “Inderdaad. Belangrijk is ook de uitwerking van een organigram. Er wordt een taakverdeling gemaakt waardoor er een projectleider en de verantwoordelijken voor communicatie, productie, programmatie, de vrijwilligers en de financiën wordt aangesteld. Dit verandert bovendien per semester. In het eerste semester waren we aan het werk voor het Burnout Showcase Festival en nu werken we voor Grote Mond, wat dus betekent dat het organigram aangepast wordt.” 

Wat is het streefdoel van Grote Mond?
Cas: “Met Grote Mond willen we voornamelijk een alternatief bieden aan de studenten en inwoners van Hasselt die graag een stapje in de wereld willen zetten. Je hebt uiteraard al de concerten in Muziekodroom, de feestjes in Forty Five en Versuz en een aantal leuke café’s, maar dan houdt het ook op. Met Grote Mond willen we ons op een andere manier profileren door op regelmatige basis bands te programmeren. De bedoeling is om een gevarieerd aanbod te creëren met bijvoorbeeld ook een elektronische avond of een thema-avond rond carnaval.”   

Jullie organiseren dus niet enkel concerten, maar ook dj-sets, fuiven en zelfs een muziekquiz?
Glen: “Dat hoort er inderdaad ook bij. Door deze variatie willen we verschillende doelgroepen aanspreken. Met de muziekquiz hebben we bijvoorbeeld geprobeerd om onze docenten naar een evenement te lokken.”

Uit welke muzikale vijver wordt er gevist voor de programmatie? Ik zag al bands zoals Willow en Get Off My Shoes de revue passeren?
Kimberley Haesendonck (programmatie): “We vissen uit verschillende vijvers waardoor we ons niet beperken tot een specifiek genre.”
Glen: “In het verleden hadden we al optredens van LTGL en FRIS.”
Kimberley: “We hopen vooral iedereen tevreden te stellen.”

Jullie zijn uiteraard nog student aan PXL-Music, wat betekent dat jullie nog volop ervaring aan het kweken zijn. Is er ooit al eens iets heel erg misgelopen?
Glen: “Er loopt altijd wel iets mis. Vorig semester is de Open Mic niet kunnen doorgaan, maar dat hebben we dan opgelost door een goei feestje te geven. Maar over het algemeen verloopt de organisatie vlot. Het gaat telkens beter en beter.”
Cas: “Er is altijd wel een prulleke, maar dat wordt altijd goed opgevangen.”   

Tot slot: Stel, je krijgt carte blanche en een groot budget ter beschikking en je mag zelf voor een avond de line-up bepalen: Welke bands zouden dan het podium van Grote Mond mogen betreden?
Kimberley: “Ik zou graag VUURWERK programmeren!”
Cas: “Ik ook!”
Kimberley: “We hebben dat trouwens geprobeerd, maar dat was wat te duur (lacht).”
Glen: “Ik zou de Australische kant opgaan met John Butler Trio, Xavier Rudd en Fat Freddy’s Drop. Je ziet een zekere variatie, maar er is ook een bepaalde flow.”
Kimberley: “Het is echt wel een moeilijke vraag, maar ik zou ook graag alt-J op de affiche plaatsen.”
Cas: “En ik zou nog voor Chinese Man gaan. Dat is iets jazzy, iets nieuws dat dit jaar aan het opkomen is.”     

Tekst: Jessie Cloostermans
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS