Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Pop a' Cast 2015: de strijd is gestreden

Op vrijdag 27 februari 2015 vond de laatste van vier Pop a' Cast-voorrondes plaats in zaal Concordia te Bilzen: ik ging er even langs en nam de prestaties van het jonge geweld onder de loep.

Jong geweld? De allereerste band die mocht aantreden was Monkey Circus Freak. Deze vierkoppige band met een gemiddelde leeftijd boven de dertig wist het publiek te overtuigen met een paar stevige rocknummers. Ze lieten er geen gras over groeien, want loeiharde gitaren weerklonken al snel doorheen de zaal. Zelfgemaakte nummers maar ook covers van onder andere Nirvana behoorden tot het repertoire van deze stonerockers.

Dan was het de beurt aan Champagne Crash. Bij het beluisteren van hun songs maakte ik een reis door de tijd en kwam ik terecht in de jaren negentig. Een vergelijking met bands zoals Within Temptation en Evanescence werd vlug gemaakt, want een alternatieve rockband met een bom van een frontvrouw stond voor me. Het plaatje paste compleet: mysterieuze en meeslepende muziek.

De volgende in de rij was Why Bother?. Instrumentaal zeer sterk, de band zette immers de Concordia makkelijk in vuur en vlam met hun catchy melodieën. De strakke, rauwe, snoeiharde muziek van dit drietal bleef weergalmen in mijn oren. Jammer genoeg kwam de zang niet altijd tot zijn recht.

Na het horen van drie bands met loeiharde gitaren was het tijd voor iets anders. Backbone Circus, de vierde kandidaat van de avond, bracht meteen de volledige Concordia in hogere muzikale sferen. Rocknummers die iedereen te Bilzen konden bekoren met strakke muzieklijnen waar ook een experimenteel kantje aan zit. Deze band bewees haar muzikaliteit en haalde bovendien als enige van deze voorronde een finaleplaats binnen. Well done!

De laatste band van de avond, Worst Case Scenario, werd geïnspireerd door Sum 41 en Blink 182. Vanaf de eerste minuut gaf dit jonge viertal er een lap op. Hun enthousiasme straalde ervan af, de gitaristen sprongen in het rond en de mopjes volgden elkaar op. Helaas hing het muzikaal allemaal wat losjes aan elkaar. Maar ze zijn nog jong en ooit leren ze het wel: less is more.

Op het einde van de avond werden de zes finalisten bekendgemaakt. In volle spanning wachtte men het oordeel van de jury af en uiteindelijk kwamen de volgende zes bands uit de bus: Jungle Proof, Thrive_, Horses Blew Fire, Backbone Circus, TRAILERS en Orthia. Deze zes bands staan op zaterdag 28 maart 2015 in de finale van het Bilzerse rockconcours Pop a' Cast in CC De Kimpel, waar ze zullen strijden voor een plaats op de affiche van Emotions en Marktrock Bilzen én nog véél meer. De toegang is trouwens gratis. Allen daarheen!

Tekst: Goele Aerts
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS