Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Wout blogt: Het huwelijk tussen Arsenal en Wenger is op

Dinsdag verloor Arsenal op eigen veld met 1-3 van AS Monaco. De nederlaag markeerde een nieuw dieptepunt voor een Arsenal dat al jaren in de knoop ligt met zichzelf. In de persconferentie na de match had Arsenal-manager Wenger het over 'zwakke mentaliteit' en 'suïcidaal verdedigen'.

Krasse uitspraken van Wenger, aangezien de twee factoren die hij opsomt al jaren het probleem bij uitstek zijn binnen de club. Aangezien het zijn job als manager is om eventuele gebreken te herstellen in de transfermarkt, kan hij dan ook beter de hand in eigen boezem steken.

Sinds het seizoen 2003-2004, waarin Arsenal het hele seizoen ongeslagen bleef en kampioen werd, sputtert het bij de Londenaren. De ploeg slaagde er in de tien jaar daarna niet in om een prijs te pakken. Pas in 2014 leek de ban gebroken, al moesten ze zich tevreden stellen met een FA Cup en de Community Shield, die beiden als een troostprijs gezien kunnen worden.

Hoewel het zich consequent kon kwalificeren voor de Champions League, is dat een pover resultaat voor een prestigieuze club als Arsenal. Seizoen na seizoen klinken de stemmen voor het ontslag van Wenger luider en luider, maar de Fransman blijft voorlopig aan het stuur. Met de nakende uitschakeling in de Champions League in zicht, lijkt het nog maar eens een teleurstellend seizoen te worden voor de club.

Het wordt stilaan tijd voor Arsenal en Wenger om de wegen te scheiden. Wenger zit al 19 jaar in de dug-out bij de Engelse topclub, maar ondanks de vele successen is het tijd voor Wenger om afscheid te nemen. Al een decennium lang faalt hij erin om de zichtbare gebreken van de club op te lossen. Die gebreken zijn nochtans al jaren hetzelfde: gebrek aan een leidinggevende, defensieve middenvelder en een stel degelijke verdedigers.

Sinds het vertrek van Patrick Vieira is de ruggengraat bij het team ver zoek. Arsenal speelt aanvallend en frivool voetbal dat leuk is om naar te kijken, maar in ieder seizoen komt er een fase waarin ze compleet in elkaar storten. In het aanvallend compartiment hebben ze nooit te klagen gehad, maar Wenger lijkt niet te beseffen dat je ook een aantal brekers op het veld moet hebben om het vuile werk op te knappen.

De Fransman runt de club als een rasechte econoom. Arsenal is een van de enige Europese topclubs die financieel blaakt van gezondheid. Nu is het echter tijd om wat geld uit te geven om de problemen van de club eindelijk aan te pakken. Een defensieve middenvelder van absolute wereldklasse en een tweetal sterke verdedigers om de blessuregevoelige defensie te versterken en Arsenal speelt volgend seizoen mee voor de prijzen op alle fronten. Arsenal mag mij altijd bellen om hun transferbeleid uit te stippelen als Wenger het weer eens vertikt.

Tekst: Wout Donckers
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Wout | 4 jaren geleden | #Opinie

VERGELIJKBARE STOORPOSTS