Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Kingsman: The Secret Service

Vergeet de CIA, MI6 en zelfs S.H.I.E.L.D.! Maak kennis met de stoerste inlichtingendienst op het witte doek: de Kingsman. Kingsman: The Secret Service vertelt het verhaal van een onafhankelijke inlichtingendienst die in maatpak de wereld redt wanneer nodig.

Wie had ooit gedacht Colin Firth al breakdancend schorriemorrie te zien onthoofden? Persoonlijk zou ik het grappig gevonden hebben als Bridget Jones op die manier geëindigd was. Waren we eindelijk van die Hugh Grant verlost. Enfin, terug naar Kingsman! In Hollywood is recent een nieuwe lichting regisseurs opgestaan die resoluut breekt met de regeltjes. Matthew Vaughn is er zo eentje, en met Kingsman is hij daar glorieus in geslaagd.

De film weet de bizarheid van pakweg Quentin Tarantino's Kill Bill perfect te combineren met de spanning en strakke verhaallijnen van de James Bondfilms. Doorspekt met een portie humor zorgt die harmonie ervoor dat Kingsman een absolute topfilm is. Met dit soort films is dat ook nodig, want eens de absurde weg ingeslagen, loert een fiasco om de hoek.

Gelukkig kan Vaughn rekenen op een topcast. Naast de eerder vermelde Colin Firth zijn ook Michael Caine, Mark Strong en Samuel L. Jackson van de partij. De hoofdrol is echter weggelegd voor de compleet onbekende Taron Egerton, die op dit moment niet eens een Wikipedia-pagina heeft. Wederom een berekend risico van de regisseur. Egerton zet met verve een typische Engelse chav neer en lijkt niet geïntimideerd door de omstandigheden.

Hoog tijd om een volledige alinea te wijden aan Samuel L. Jackson. Geef die man een Oscar, en wel nu! Met zijn rol als Stephen in Django Unchained was ik ervan overtuigd dat hij eindelijk beet zou hebben, maar helaas. Je zou stilaan beginnen denken dat hij heeft liggen rollebollen met de vrouw van de juryvoorzitter. In Kingsman zet hij misschien wel de leukste slechterik ooit neer, voor de gelegenheid in de kleren van een 18-jarige hiphopper én een spraakgebrek. En guess what, hij is niet eens genomineerd! Tijd voor rellen in de straten van Los Angeles, zeg ik daar van!

In de Britse pers wordt de film echter afgemaakt door filmrecensenten, wat jammer is aangezien het een bijna volledig Britse productie is. Het toont aan hoe subjectief het hele recensiegebeuren wel niet is, want in België is er dan weer geen slecht woord te horen over de film. Hoe dan ook, Kingsman: The Secret Service is even hilarisch als entertainend en het is de kleine tien euro meer dan waard!

Tekst: Wout Donckers
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Wout | 4 jaren geleden | #Film

VERGELIJKBARE STOORPOSTS