Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Bilzerse bands op hun best

Pop a’ Cast is inmiddels al aan zijn zevende editie toe. Dit jaarlijkse popconcours, georganiseerd door de stad Bilzen, wil aan de hand van een wedstrijd jong, muzikaal talent ontdekken. In 2015 strijden maar liefst 22 bands voor de titel! 

De organisatie is dit jaar opnieuw op zoek naar verrassend, lokaal pop- en rocktalent. Na de vier voorrondes, verspreid over Bilzerse jeugdhuizen, nemen de strafste bands het tijdens de grote finale tegen elkaar op. De bands uit de eerste twee voorrondes speelden ondertussen de Chirodroom al plat. De zaal stond bij het openen van de deuren goed vol en ook de jury was aangenaam verrast door de sound van de deelnemende bands. Er was voor ieder wat wils!

Maar wat valt er nu precies te winnen? Pop a' Cast zorgt elke keer weer voor een prachtige prijzenpot. De zes finalisten winnen ieder een dag studiotijd om twee eigen nummers op te nemen in een professionele setting. De winnaar mag het festival EMOTIONS openen op zaterdag 25 april 2015 en krijgt bovendien een plek op het podium van Marktrock 2015! Daarnaast krijgt de winnaar een bon ter waarde van € 500 van Muziekhandel Jacky Claes. Ook de tweede in rij neemt een waardebon van € 375 mee naar huis. De bronzen plak krijgt tot slot een mooie verrassingsprijs. Op het einde van de rit wordt er tevens één drummer bekroond tot beste drummer van het volledige popconcours.

Pop a' Cast belooft in ieder geval een harde strijd te worden. Ik ga alvast tijdens de laatste voorronde op 27 februari 2015 zelf een kijkje nemen en zal mijn ongezouten mening zeker en vast met jullie delen.

Benieuwd wie er naar de finale zal doorstoten? Een onafhankelijke jury duidt op het einde van de vierde en tevens ook laatste voorronde de zes finalisten aan. Wil jij graag de finalisten in cultuurcentrum De Kimpel aan het werk zien? Stip dan alvast zaterdag 28 maart 2015 aan in je agenda!

Tekst: Goele Aerts
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Muziek

VERGELIJKBARE STOORPOSTS