Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Het nieuwe leven van Britpop

In het Verenigd Koninkrijk speelt het kwartet inmiddels voor uitverkochte zalen en in de rest van Europa lijkt de populariteit ook geleidelijk aan te groeien. Dit in navolging van bekende bands zoals The Libertines, Arctic Monkeys en The Vaccines, die eveneens hun start kenden in onder andere de kleine zaaltjes van de Brusselse Botanique. Nu is het de beurt aan een nieuwe generatie van poppy gitaren en gevatte teksten en Superfood is een van die bands die aan Britpop een nieuwe wending geeft. Op hun debuutalbum Don’t Say That staan zowel gepolijste songs als meezingers die nog lang in je hoofd blijven hangen. Op dinsdag 10 februari besloot de band om naar Brussel af te zakken om een korte set van slechts veertig minuten te spelen. De opkomst was, met zo'n kleine veertig man, groter dan verwacht, maar zeker niet wat ze gewoon zijn, verwijzend naar de sold out tour in de UK!
 
De set aftrappen deden ze met You Can Believe en het jeugdige enthousiasme van de band sloeg al snel over naar het publiek. Zelfs de bende fotografen, die bijna de volledige eerste rij innam, kreeg het moeilijk om stil te blijven staan. Na de vliegende start van de set was er even tijd voor een aantal mopjes om vervolgens een ouder nummertje, Bubbles, van onder het stof uit te halen. TV, de eerste single van hun eerste langspeler, werd live omgetoverd tot een mix van harde gitaren en opnieuw was er die poppy saus die we ook al terughoorden op hun album. Bassiste Emily Baker liet zich dan weer van haar beste kant zien tijdens Mood Bomb. Niet alleen heeft die tweede single een geweldige baslijn, tegelijkertijd heeft het nummer alles in huis wat nodig is om een echte hit te worden!

Enkele mopjes en een verhaal over hoe gitarist Ryan Malcom eerder die dag verdwaald geraakt was in het doolhof van de Botanique later, liep het concert stilletjes aan op zijn einde. De aanwezigen kregen nog twee liedjes waarop ze volledig los konden gaan. Bij Right On Satellite werd er uit volle borst meegezongen en tijdens Superfood, de finale afsluiter, waren het de toeschouwers die voor de backing vocals zorgden. Na afloop van het concert werd er nog gezellig nagekaart en verklapte zanger Dominic Ganderton, ‘just Dom’ voor de vrienden, dat ze al volop bezig zijn aan een opvolger van hun eerste verwezenlijking. Zeker iets om naar uit te kijken!

Tekst: Sandy Demandt
Eindredactie: Jessie Cloostermans

geschreven door Jessie | 4 jaren geleden | #Concert

VERGELIJKBARE STOORPOSTS