Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Laatste week, laatste loodjes. Go go go!

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 22 jaar en masterstudente Antropologie. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag



 

Classic one: pasta met kaas en hesp.

Wat nodig?

  • halve liter melk
  • 1 dl room
  • 200g pasta (Ik heb rendiertjespasta gebruikt, hihi.)
  • 6 sneetjes hesp
  • 100g geraspte kaas
  • 50g bloem
  • 50g boter
  • peper en zout

Hoe maken?

  • Maak de kaassaus door de boter in een kommetje op het vuur te smelten. Voeg vervolgens de bloem erbij en roer goed door elkaar, zeker enkele minuten op het vuur.
  • Voeg vervolgens de melk aan de massa toe. Maar(!) haal de pot van het vuur en giet de melk er voorzichtig onder. Roer flink met een garde om klonters te voorkomen. Zet vervolgens terug op het vuur om in te dikken.
  • Kook de pasta terwijl de saus aan het indikken is.
  • Giet de room bij de saus en voeg de geraspte kaas toe. Roer goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  • Snij de hesp in kleine stukjes en voeg deze op het einde toe aan de saus.
  • Meng saus en pasta onder elkaar en tadaam! Eten maar!

TIP: Je kan deze pasta makkelijk invriezen in kleine porties. Ideaal dus als je te veel gemaakt hebt. Later in de blok zal je blij zijn dat je dit nog in je diepvries hebt zitten.

 

 Dinsdag



 

Creatief met ei, omdat het kan.

Snij een paprika in dikke ringen (1 à 2 cm dik) en leg in een warme pan. Doe er per paprikaring één volledig eitje in. Strooi er gewenste kruiden over. Je kunt er eventueel nog stukjes ham, spek, kaas ... over strooien. Laat afgedekt op een zacht vuur gaar worden (ongeveer 8 minuten). Ziezo! Eitjes hoeven niet altijd saai te zijn,toch?

 

 Woensdag



 

Deze week is de laatste blokweek (voor mij toch). Dus nog even snelle vitamientjes opnemen. Dit bordje is werkelijk ideaal en super lekker. Quinoa met broccoli, kastanjechampignons en noten.

Hoe maken?

Heel eenvoudig: kook de broccoli en quinoa gaar in aparte potten. Snij de champignons in partjes en bak in een pan (ik heb ze graag nog knapperig, dus ze zijn snel klaar). Voeg op het einde nog nootjes bij de champignons en laat nog even bakken (hazelnootjes, walnoten … wat je maar wil). Voeg ook nog kruiden naar wens toe. Gooi alles op een bord en klaar!

TIP: Je kan ook nog room bij de champignons voegen, dat zorgt voor een smeuïg geheel. Ook erg lekker.

 

 Donderdag



 

Mama Mia! Pizza is eigenlijk zo eenvoudig en ideaal om restjes op te gebruiken. Je kunt je deeg zelf maken, kant-en-klaar kopen of zelfs een wrap als bodem gebruiken! (zo veel opties, geweldig toch?)

Beleg de pizza met wat je in huis hebt. Blikje tomatensaus, groenten, vlees, vis, kaas, kruiden ...
Bak op 220ºC tot de bodem goudbruin en het beleg er gaar uitzien. Maar eigenlijk kun je er niets mis mee doen. (Tenzij hij zwart ziet, dan zou ik gewoon pizza bestellen en laten leveren.)

 

 Vrijdag



 

Eenvoudige avondtroost in een potje: snel een doos ijs in de nachtwinkel halen. Omdat het kan (en omdat het lekker is).

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS