Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Geen tijd en geen geld? Geen probleem!

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 22 jaar en masterstudente Antropologie. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag 

Heb je groenterestjes en weet je niet wat er mee te doen? Wraps zijn altijd een goede oplossing! Die van mij was met kruidenkaas, rucola, tomaat, paprika, gerookte zalm en komkommer. De vulling kan zowel koud als warm. Ik heb alle groentjes even kort opgebakken zodat ze warm en gaar zijn. Alles kan en mag in een wrap!

 

 Dinsdag 

Het hoeft niet uitgebreid te zijn om lekker te kunnen eten. Met drie ingrediënten tover je al een gezond en supergoedkoop avondmaal op je bord! Rijst met spinazie en een hardgekookt eitje. Heel eenvoudig. Kook de rijst gaar, kook het eitje hard (of zacht, of bak het in de pan, of maak een roerei …) en stoof de spinazie kort gaar in de pan. Voeg de spinazie onder de rijst en kruid naar wens. Lekker en low budget, hoera!

 

 Woensdag 

'Less is more' zeggen ze toch? Wel, op dit moment in de blok, wanneer de examens al volop bezig zijn, is er werkelijk zo goed als geen tijd meer om echt te koken. Toch kan je perfect zelf iets goedkoop en voedzaam maken met dingen die je in huis hebt.

Deze microgolf-pizza-toast is echt ideaal om supersnel en supergoedkoop te eten. Een snee brood (al dan niet getoast), met tomatensaus op (of gewoon tomaat in stukjes gesneden) en daar geraspte kaas over strooien. Kruiden naar smaak en een minuut in de microgolf. Hoppa! Eten maar!

 

 Donderdag 

Pasta is werkelijk een van mijn favoriete gerechten. Je kunt er zo veel mee doen. Er is altijd wel iets in huis waar je pasta mee kan maken. Vandaag had ik een beetje paprika over, een courgette en basilicum. Snij de groenten in grove stukken (of fijn, wat je zelf het liefste hebt natuurlijk) en bak terwijl de pasta kookt alle groenten gaar in een pan. Voeg er wat room bij en kruid naar eigen smaak. Giet de pasta af en meng er de groentesaus onder. Voilà! De pasta is al klaar! Je kunt er nog wat gebakken scampi’s opleggen. Of spekblokjes. Of gewoon niets, want het is al lekker op zich (hihi).

 

 Vrijdag 

Muesli is mijn favoriete ontbijt. Omdat je er zo veel mee kunt doen en erg voedzaam is. Deze ochtend koos is voor wat muesli met natuuryoghurt, wat abrikozenconfituur en honing. Simpel en goedkoop! Dat is genieten. En dat al zo vroeg op de ochtend! Wat een feest!

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS