Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Groen, gezond en energievol!

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 22 jaar en masterstudente Antropologie. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag 

Een goede blokdag begint met een goede brok energie. Of een kom energie. Met deze muesli kun je weer tegen een stootje! Heel eenvoudig en gezond.

Wat houdt dit potje precies in? Wel: muesli, yoghurt, havermelk, geraspte peer en noten.

Maak dit de avond voordien en laat een nachtje in de koelkast staan. Magic will happen over night en in de ochtend heb je een super lekkere smeuïge muesli. 

TIP: niet zoet genoeg? Je kunt er suiker aan toevoegen, maar honing is ook erg lekker bij peer! Of appel, alles kan en alles mag.

 

 Dinsdag 

Rappe wraps”, klinkt bijna als een tongtwister! Toch is er niets moeilijk aan en smaakt dit keer op keer. Wat heb je nodig? Een wrap, wat groenten naar keuze (wat je in huis hebt) en eventueel iets van vis of vlees. Alles is mogelijk! Wraps kan je ook nog bewaren, dus het is wel de moeite om een pakje te kopen. Ook erg lekker met choco tussen (klinkt vreemd he? Maar een blokkende student lust alles, geloof me maar).

Belangrijk: verwarm de wrap alvorens ze te gebruiken in de pan of in de microgolf!!

 

 Woensdag 

Groen, groener, groenst! Een gezond en snel bordje in het groen. Kan niet slecht zijn, toch?

Kippenblokjes met prei, courgette en peulen (ook wel Mange-Tout genoemd)! Alles snijden en hoppa, de wok in! Supersnel klaar en bovendien gezond én lekker! Wat hebben we meer nodig?

 

 Donderdag 

 

Thee is de verwarmend, reinigend, hydraterend en lekker. Allen aan de thee! Met een muntplantje in huis ben je altijd goed gesteld. Warm water met deze heerlijke groene blaadjes in, genieten!

 

 Vrijdag 

Ochtendstond heeft ananas in de mond. Wist je dat ananas veel enzymen bevat, wat een goede uitwerking heeft op je spijsvertering en hart en bloedvaten? Ook bevordert ananas de menstruatie en kun je door veel ananas te eten overtollig vet kwijt raken rond je heupen. Als dat geen voordelen zijn dan weet ik het niet meer. Waar is die gouden wondervrucht? Dat ik ze in stukjes snij en over mijn cornflakes strooi! Zo fris, perfect om mijn dag mee te beginnen.

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS