Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Van microgolfbrownie tot snelle bloklunch

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 22 jaar en masterstudente Antropologie. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag



 

Een goede dag begint met een goed ontbijt. Deze havermout is werkelijk tea-licious. Jawel, je hoort het goed, tea! De theesmaak is erg subtiele en fijn van smaak. Het is eens wat anders dan de 'gewone' havermout. Met wat gedroogde abrikoosjes en amandelen heb je een energievol ontbijt. Klaar om die blokdag te trotseren 

Wat nodig?

  • 200 ml melk
  • 1 zakje thee (ik gebruik subtiele perziksmaak)
  • 2 eetlepels havermout
  • 5 gedroogde abrikoosjes (of iets anders als je dat niet in huis hebt)
  • enkele amandelen

Hoe maken?

  • Verwarm de melk in een kommetje in de microgolf.
  • Wanneer deze warm is laat je het theezakje er in trekken voor zeker 10 minuten. Knijp het zakje erna goed uit zodat je zeker alle smaak hebt.
  • Voeg er de havermout en enkele fijngesneden abrikoosjes aan toe en plaats nog een dikke minuut in de microgolf.
  • Giet in een potje en leg er de overige abrikozen en amandelen op. Laat het afkoelen in de ijskast of eet het meteen warm op. Beide erg lekker! (Warm smaak je de thee wel veel beter.)

TIP: Wil je liever een papperig en smeuïg potje havermout? Gebruik dan meer melk.  

TIP: Niet zoet genoeg? Voeg dan een beetje honing toe, super lekker!

 

 Dinsdag



 

Motivatie? Concentratie? Waar zijn jullie… Zit je even in een blokdipje? Microgolfbrownie to the rescue! In nog geen 3 minuten tover je een kommetje vol verse warme brownie. Ideaal om je te verwarmen tijdens deze koude dagen. Van een oppepper gesproken!

Wat nodig?

  • 3 eetlepels gewone bloem (geen zelfrijzende)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels pure cacaopoeder
  • 1/4 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1/2 eitje (kluts het eitje in een kopje en gebruik er de heft van)
  • 2 eetlepels maïsolie (of arachide, maar geen olijfolie)
  • 2 eetlepels water (of melk)
  • snuifje kaneel (optioneel)

Hoe maken?

  • Neem een tas die groot genoeg is want het beslag wordt dubbel zo groot. Doe er alle droge ingrediënten in, in willekeurige volgorde.
  • Voeg alle andere ingrediënten erbij en roer het tot een gladde massa.
  • Plaats in de microgolf op 900W voor 1 minuut en 20 seconden (langer of korter naar eigen smaak als je ze liever droger of natter hebt)

 

 Woensdag



 

Oudjaar, aftellen, feest, vuurwerk... deze laatste dag van het jaar is altijd een magisch moment. Het nieuwe jaar wordt 's avonds al ingezet met vele hapjes, cava, gin-tonic, kreeft en sorbet. Om mijn maag wat voor te bereiden op dit feesteten, geniet ik ’s middags nog even van enkele boterhammen met beleg. “New years-style” weliswaar! Geniet ervan!

 

 Donderdag



 

Gisteren oud-op-nieuw stevig gevierd? Terecht ook! Het nieuwe jaar moet goed ingezet worden. De keerzijde van de medaille is helaas iets minder op 1 januari…

Last van een kater? Geen probleem!  Kater = water! Dus vandaag vele glazen water drinken is de boodschap. En om in de feeststemming te blijven: met ijsblokjes. En citroen. En misschien een parasolletje of vuurwerk op een stokje… Kwestie van het leuk te houden deze dagen. Laat je gaan!

 

 Vrijdag



 

“Opzij, opzij, opzij! Maak plaats, maak plaats, maak plaats! Wij hebben ongelooflijke haast!” De feestdagen zitten er helaas al op.. Vanaf vandaag de laatste sprint naar die examens. Komaan! Aangezien vanaf nu de tijd steeds kostbaarder wordt, presenteer ik jullie een zeer snelle bloklunch: omelet met veel paprika, tomaat en koriander. Recept is heel eenvoudig: gooi alles in de pan en klaar. Hoppa!

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS