Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Blok Food in feeststemming!

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 22 jaar en masterstudente Antropologie. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag 

And so it begins… de kerstblok! Maar met de nodige aanpassingen overleven we deze vlotjes!

Aangepaste theekop: check ✓
Kerstgevoel: check ✓
Klaar om te knallen: dubbel check! ✓✓

 

 Dinsdag 

Met twee kerstfeesten in het verschiet waarbij de calorieën massaal aanwezig zullen zijn, eet ik vandaag best nog even gezond (zo heb ik toch nog het idee goed bezig te zijn, haha). Dus snel en gezond is het motto. Vandaag maak ik quinoa met paprika, wortel, maïs en sojascheutjes.

Hoe maken?

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 100g per persoon).
  • Snij de groentjes fijn en doe ze in de wok (ze mogen nog krokant zijn, dus ze moeten niet zo lang garen).
  • Kruid met kruiden naar keuze (ik heb komijn, peper en zout gebruikt, maar je kunt het met alles doen wat je wil. Curry is ook erg lekker hierbij!).
  • Je kan als je wil er vis of vlees bij eten. Op zich moet dat niet, maar als je wat meer tijd hebt kan dat wel. Ik heb scampi's gemaakt. Even gepaneerd in bloem alvorens ze te bakken, dan heb je een mooi en krokant korstje.

TIP
Je moet je niet aan deze groenten houden, zwier maar in de pan wat je in huis hebt! Met een wok kun je nooit iets fout doen.

 

 Woensdag 

Eindelijk is het zo ver! Kerstavond! Even alle boeken aan de kant en tijd voor cadeautjes, cava, ovenhapjes, gourmet en als dessert overheerlijke macarons. In verschillende smaken en zonder te weten welke macaron welke smaak heeft. Superspannend en genieten. En dat laatste doen we vandaag zonder probleem.

 

 Donderdag 

Kerstdag, hoera hoera!! Onder het motto: doe eens zot en maak er een Japanse Kerst van, maakte ik vandaag voor mijn familie en vrienden sushi. Eigenlijk is dit erg eenvoudig, maar het ziet er fancy en feestelijk uit (en natuurlijk ook echt ongelooflijk lekker).

Het hoeft ook niet altijd met vis te zijn, zo heb ik naast vis ook vlees, kip en ei gebruikt. Oneindig variëren kan. Zolang je de basis van nori-blaadjes, sushirijst en groenten hebt, kan je er in rollen wat je wil. Hoe zotter hoe beter, zeg ik altijd.

 

 Vrijdag 

"So no one told you life was gonna be this way
Your jobs a joke, you're broke, your love life's D.O.A."

Ideale late night study break: warme chocomelk met mini marshmallows en een serietje. Boeken na een stevige blokdag even aan de kant en relax ... Life’s good!

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 4 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS