Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Ook de Kerstman toont zijn Hart voor Limburg

Vlak voor Kerst organiseerde Les Guimauves, een jongerenorganisatie voor evenementen in Zutendaal, voor de eerste maal een bijzonder geslaagde Santa Run.

 

Maar wie zijn Les Guimauves en wat doen zij dan? Les Guimauves zijn een groepje Zutendaalse jongeren die via evenementen het volk terug op een georganiseerde manier wil samenbrengen. Waarom Les Guimauves? “Wat is er nu Zutendaalser dan ons befaamde Mariabeeld, het grote Guimauveke!”, liet Dries Bosmans, één van de verantwoordelijken ons weten. Dat ze geïnspireerd zijn door de Heilige Maagd blijkt ook uit hun slogan: Les Guimauves, believe it!

De organisatoren geloven bovendien dat de mens goed van geest is, aangezien het evenement georganiseerd werd ten voordele van een Hart voor Limburg. Dit streekfonds is een koepel waaronder heel uiteenlopende initiatieven voor het goede doel in Limburg kunnen thuishoren. De Santa Run stond in het teken van Music For Life, met deze actie maakten de Zutendaalse jongeren de week voor Kerst de warmste week van het jaar!

 

En dat het warm was, was een feit! Bijna 300 kerstmannen hebben zich in het zweet gewerkt tijdens de 5 km lange tocht. Onderweg konden de Santa’s hun innerlijke mens versterken met een heerlijk jenevertje. Ook voor de niet-lopers werd er warmte voorzien, want de jaarlijkse fakkeltocht van de KSA werd geïntegreerd in het evenement. Na afloop van het parcours kon iedereen gezellig vertoeven op de plaatselijke kerstmarkt die uitgebaat werd door tal van verenigingen. De gezellige kerstsfeer werd opgeleukt met randanimatie, zoals dansers, bands en als een afsluiter een dj.

Moe maar voldaan blikken Les Guimauves terug op een zeer geslaagde eerste editie van de Santa Run!

Tekst: Goele Aerts
Foto's: Eduardo Indestege
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Goele | 4 jaren geleden | #Kerst

VERGELIJKBARE STOORPOSTS