Schrijf je in op onze geSTOORDE nieuwsbrief!

Zoek je iets?

parallax
parallax

STOORBLOG

Blok Food doet goed!

Hallo allemaal,
Ik ben Ann-Eline, 22 jaar en masterstudente Antropologie. Ik hou van koken, bakken, koffie, thee, gezelligheid en plezier. Wat is er nog beter dan een combinatie van dit alles? Met een camera in de hand wil ik jullie graag tonen hoe ik als student mijn eet- en drinkmomentjes beleef. Zowel eenvoudige low-budget zelfgemaakte als zelfgekochte gerechten zullen in deze blog aan bod komen. Onder het motto Blok Food doet goed! wil ik jullie laten zien dat eten tijdens het studeren erg gevarieerd, goedkoop en eenvoudig kan zijn. Want goed eten zorgt zowel voor een gezonde geest als voor een gezond lichaam. En laat dat net iets zijn wat iedere student nodig heeft om de bloktijden te kunnen doorstaan… #blokfood

 

 Maandag



 

Ze zeggen wel eens: ochtendstond heeft goud in de mond. Op maandagochtend is dit goud bij mij helaas ver zoek. Met een zachtgekookt eitje en enkele broodsoldaatjes heb ik in een mum van tijd dat goud in m’n mond en ben ik weer helemaal klaar om een volledige dag te kunnen blokken.

TIP
Eitjes koken: Hoe? Wat? Hoe lang?
Breng water aan de kook in een pannetje op het vuur en leg er met een soeplepel voorzichtig het eitje in.

  • Zacht gekookt: 4 min.
  • Semi hard/zacht: 6 min.
  • Hard gekookt: 8 min

 

 Dinsdag



 

Blokbreak, zin in zoet en weinig tijd? Story of my life! Vandaag maak ik in 7 minuten deze smeuïge bananencake uit de microgolf! Zeker met deze koude dagen kan een warm cakeje wonderen doen.


Wat nodig?

  • 1 banaan
  • 50g boter
  • 50g suiker (of andere zoetstof naar wens)
  • 50g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk (of sojamelk)
  • Snuifje kaneel (optioneel)

Hoe maken?

  • Neem een grote soeptas en doe er de boter in. Zet deze een 40-tal seconden in de microgolf tot dat het gesmolten is.
  • Doe dan bij de boter alle andere ingrediënten, te beginnen met de banaan te pletten.
  • Meng alles tot een glad beslag en zet 6 à 7 minuten in de microgolf op 750W.

TIP
Neem een zo groot mogelijke tas, het beslag wordt namelijk dubbel zo groot. Anders ga je mogen schrobben om je microgolf schoon te maken. En daar hebben we tijdens het studeren geen tijd voor!

 

 Woensdag



 

Woensdag, veggiedag! Hoera hoera! Vandaag staat er een super eenvoudig groen slaatje op het lunchmenu: sla, komkommer, mozzarella, lente ui en notenmix. Met wat peper, zout en olijfolie is dit werkelijk genieten.

Oh ja, wist je dat komkommer een aantal eigenschappen heeft die ervoor zorgen dat je snel vet kan verbranden? Ideaal tijdens het lange stilzitten op de bureaustoel. Dan verbrand ik toch nog enkele vetten tijdens deze feestdagen!

 

 Donderdag



 

Wist je dat een avocado een bom vol kalium is? En dat kalium goed is voor de hersenen, spieren, zenuwen en het verlagen van bloeddruk? Aangezien ik mijn hersenen nodig heb om te studeren zal ik ze maar goed verwennen met een toast, schijfjes avocado, beetje olijfolie, peper en zout.

 

 Vrijdag



 

Vrijdagavonden vragen om pasta (hoewel ... pasta smaakt eigenlijk altijd). Vandaag maak ik tortellini met gerookte zalm en spinazie. Heel eenvoudig en snel klaar.

Wat nodig? (voor 2 personen)

  • 250g tortellini gevuld met spinazie en ricotta (zo te verkrijgen in de winkel bij de verse pasta's)
  • 500g verse spinazie
  • 1 pakje gerookte zalm
  • (soja)room
  • peper en zout

Hoe maken?

  • Zet een grote pot met water op het vuur voor de pasta en breng deze aan de kook.
  • Terwijl het water warm wordt maak je in een andere pot of pan de saus. Doe er eerst een klein scheutje olie in alvorens de spinazie te bakken. Bak alle spinazie al roerend tot ze plat is. Doe de zalm in kleine stukjes (met een schaar gaat dit beter dan met een mesje), voeg ze bij de spinazie en roer goed om. Voeg uiteindelijk de room erbij en kruid met peper en zout. Laat de saus nog even sudderen.
  • Kook de tortellini een 4-tal minuten. Duw ze regelmatig onder water want deze pasta drijft als ze kookt.
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus. Doe in kommetjes en serveren maar.

Meer Blok Food kan je hier vinden!

Tekst en foto's: Ann-Eline Van Rompuy
Eindredactie: Ben Billen

geschreven door Stoorzender | 3 jaren geleden | #BlokFood

VERGELIJKBARE STOORPOSTS